Marcinkó Adrián, a komáromi Wado tulajdonosa lett az Év vállalkozója!

A Paraméter weboldalának fejlesztéséért is felelős cég, a Marcinkó Adrián vezette WADO nyerte el idén az Év vállakozója díjat.

Marcinkó Adrián, a komáromi Wado tulajdonosa lett az Év vállalkozója!
Fotó: MTI

Komáromban adták át szombaton a 2017-es Év vállalkozója-díjakat. A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége által szervezett verseny döntőjének a Tiszti Pavilon díszterme adott otthont.

A zsűrinek tíz pályázó közül kellett választania. Akadt köztük étteremvezetéssel, digitális ügynökséggel, reklámügynökséggel, divattervezéssel és gitárkészítéssel foglalkozó vállalkozó is.

Az első helyezett a komáromi digitális ügynökség, a WADO cég tulajdonosa, Marcinkó Adrián lett.


A fiatal vállalkozóval a díjátadó után beszélgettünk.

Váratlanul ért benneteket az Év vállalkozója-díj? Milyen érzés volt átvenni az elismerést?

Mivel a mi szolgáltatásainkat nehezebb bemutatni, és nem is olyan izgalmas, mint egy termék, ezért nem számítottunk arra, hogy megnyerjük a díjat. Jó helyezésben bíztunk, de az, hogy nyerni tudtunk, meglepett bennünket. Nagyon jó érzés volt, amikor kimondták a győztes nevét. Évek óta keményen dolgozunk a sikerért, és az ilyen díjak új lendületet adnak, illetve megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton járunk, és ezt folytatni kell.

Mennyire volt erős a mezőny?

Néhány döntőbe jutott vállalkozást már korábban is ismertem, és biztos voltam benne, hogy mindenki erős prezentációval fog érkezni. Ez be is igazolódott: mindenki, aki bejutott a döntőbe, megérdemli a dicséretet. Az, hogy erős ellenfelek voltak, valamint a nívós zsűri még inkább emeli számomra a díj értékét.

Mi lehet a vállalkozásod sikerének titka?

Sikerünk elsődleges titka a csapatunkban rejlik: naponta olyan kollégákkal dolgozhatom, akik azonosulni tudnak a közös célunkkal, és családias hangulatban mégis professzionális munkát végeznek. Vállalkozóként és cégvezetőként pedig abban hiszek, hogy jó hozzáállással minden akadály leküzdhető, illetve hogy folyamatosan képezni kell magunkat a fejlődés érdekében.

Milyen tervekkel, fejlesztésekkel készültök a jövőben?

Az előző évekhez hasonlóan a jövőben is leginkább az e-kereskedelmi megoldások felé fogunk fókuszálni, ahol az e-shopok fejlesztése és online-marketingkampányok menedzselése terén szerzett tapasztalatainknak vehetik hasznát az ügyfeleink. Egy ősszel elnyert pályázatnak köszönhetően pedig elindítjuk a WADO Akadémiát, ami a szakmánk iránt érdeklődő diákoknak segít majd gyakorlati tapasztalatot szerezni, illetve a környék vállalkozóinak szeretnénk előadásokat szervezni, ahol jobban megismerhetik majd az online marketing lehetőségeit.


A második helyen Sátor Dénes és Sátor Tamás, az Eggmap cég tulajdonosai végeztek, akik népszerű találmányuk, a tojástérkép által váltak ismertté. Az alistálról származó formatervezővel két éve készítettünk INTERJÚT.

A harmadik helyen Melecski Júlia és Barthalos Réka, az Artis Centrum cég tulajdonosai végeztek.


(para)