MÁRCIUS 15. – Diósförgepatonyban ünnepi műsorral emlékeztek

DIÓSFÖRGEPATONY – Az előző évek szokásaihoz hasonlóan idén is ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről szerdán a dunaszerdahelyi járásbeli községben.


Paraméter-felvételek (Kattints a fotóra, és képgaléria nyílik!)

Diósförgepatony község önkormányzata 1999-ben, a forradalom 150. évfordulója alkalmából állíttatott emléktáblát a szabadságharc hőseinek tiszteletére, ahol azóta is minden évben elhelyezik a megemlékezés koszorúit.

Gálffy Szilárd polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, példát kell vennünk elődeink hozzáállásáról, akik annak idején bebizonyították, nagy dolgokra képesek, ha összefognak. 

A koszorúzást idén is kultúrműsor előzte meg: a helyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda tehetséges diákjaiból álló énekkar a Rozmaring asszonykórussal közösen színes műsorral kalauzolták át a közönséget a legfőbb forradalmi eseményeken, felcsendültek a legismertebb hazafias nóták. Visszatértek az alapiskola egykori diákjai is, akik hangszeres kísérettel énekeltek a hazaszeretetről.

Idén első alkalommal a Rivalda Színház tagjai is felléptek a helyi kultúrházban, akik forradalmi versekkel és jelenetekkel elevenítették fel a 169 évvel ezelőtti eseményeket. A dunaszerdahelyi társulat tagjaival tavaly beszélgettünk.


(fl)