Március végén adhatják át az R7-es első szakaszát (VIDEÓ)

2020. február 13. - 12:49 | Belföld

A választás előtt nem lesz szalagátvágás az R7-esen.

Március végén adhatják át az R7-es első szakaszát (VIDEÓ)
Fotók: Paraméter/D4R7

Március és április fordulóján adhatják át az R7-es első szakaszát, Somorja és a keteleci kereszteződés között, tájékoztatott Érsek Árpád (Híd) közlekedési ügyi miniszter.

„Ez az utolsó ellenőrzési napom ebben a választási ciklusban, megnéztük a majdnem kész autópályát, egyes szakaszok már átadás előtt állnak

– tájékoztatott Érsek az R7-es pálya somorjai kereszteződésében. – Az első szakaszt, a Somorja-Ketelec közti részt március végén, április eleján vehetik majd használatba a sofőrök.”

Érsek a választások előtt nem akar autópályákat átadni. „Örülök azonban, hogy az építő cég tartja ígéretét, és az R7-es első szakaszait hamarosan átadja a forgalomnak” – jelentette ki a miniszter. – Az első szakaszok is sokat segítenek majd a Pozsonyba utazóknak, akiknek már elegük van a forgalmi dugókból.”

A pozsonyi bevezető szakasz Ketelec után, a D4-es egy rövid szakaszával kapcsolódik majd a 63-as főútra, amelyre Pozsonypüspöki előtt vezeti majd vissza a forgalmat. „Onnét azonban már két sávon haladhatnak tovább az autósok Pozsonyba” – magyarázta a miniszter. Ez egy ideiglenes megoldás, amíg el nem készül az R7-es a Bajkál utcai kereszteződésig. Ez legkorábban ősszel készülhet el. Előtte azonban, várhatóan május folyamán átadják az Egyházgelle és Somorja közti szakaszt is.

„Még az egyházgellei kereszteződést kell befejezni” - magyarázta a miniszter. Ezzel a két szakasszal és a D4-es egy rövid szakaszával együtt összesen csaknem 30 km hosszú új autópályát vehetnek majd használatba az autósok.


(lpj)