Marek Maďarič beszólt Andrej Dankónak

Nincsen teljesen rendben, hogy a parlament elnöke és az Szlovák Nemzeti Párt(SNS) elnöke, Andrej Danko az előrehozott választásokról beszél Richard Sulíkkal, az ellenzéki SaS elnökével – jelentette ki Marek Maďarič (Smer-SD) kulturális miniszter és a Smer-SD alelnöke.

Marek Maďarič beszólt Andrej Dankónak
Andrej Danko (balról) és Marek Maďarič (Fotó: TASR)

„Találkozhatnak egymással a politikusok, itt arról van szó, hogy mi volt a téma“ – mondta Maďarič a kormány szerdai ülése előtt azzal kapcsolatban, amik a vasárnapi Tizenkét óra előtt 5 perccel című műsorban hangzottak el.

„Ha ez igaz, s kiemelem mégegyszer, ha az igaz, hogy a koalíciós partner egy ellenzéki vezetővel beszél az előrehozott választásokról, nem nevezem épp a legkorrektebb eljárásnak velünk szemben“ – értékelte az elhangzottakat a politikus.

Peter Gajdoš védelmi miniszter szerdán kijelentette, hogy ebben az esetben az véleménye, mint az Szlovák Pártnak, akik jelölték őt erre a posztra. Gajdoš kiemelte, hogy nem folynak semmilyen elkészületek az előrehozott választásokkal kapcsolatban. Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke pedig arról beszélt, hogy pártja a koalíció része, s nem tesznek semmi olyat , ami meggyengíteni a kormánykoalíciót.

„Nyilvánosan kijelentem, hogy nem szállok versenybe a kormányfői posztért addig, amíg a pártom nem nyeri meg a parlamenti választásokat. A jelenlegi funckiómat alázattal ellátom, s mindent megteszek annak érdekében, hogy munkámmal segítsek az embereken. S még egyszer megismétlem, csakis akkor szeretnék kormányfő lenni, ha a pártom választásokat nyer“ – jelentette ki Danko.

 

Andrej Danko arra kéri Marek Maďaričot, hogy ne rombolja szét a koalíciót

Andrej Danko házelnök és a Szlovák Nemzeti Párt elnöke arra figyelmezteti Marek Maďarič kutlurális minisztert és a Smer-SD alenökét , hogy ne rombolja szét a koalíciót. Így reagált Maďarič azon kijelentésére, hogy az nincs teljesen rendben, hogy Danko, mint házelnök és a kormánypárti Szlovák Nemzeti Párt elnöke találkozott Richard Sulíkkal, az ellenzéki SaS elnökével, akivel az előrehozott választásokról (is) beszéltek az RTVS Tizenkettő előtt 5 perccel című vitaműsorában.

Danko tartja magát ahhoz, hogy korrekt és szilárd a kapcsolat a koalíciós pártok között. „Arra figyelmeztetem Marek Maďarič miniszter urat, hogy inkorrekt kijelentéseivel ne zavarja meg a jó együttműködést köztem és a miniszeterlnök úr között, s ne szegje meg a koalíciós szerződést“ – jelentette ki Danko, aki azt is elárulta, hogy Robert Fico kormányfő (Smer-SD) tudott Richard Sulíkkal való találkozójáról. „Ezért a Szlovák Nemzeti Párt nem érti a miniszter úr kijelentéseit“ – jegyezte  meg és azt mondta, pártja erős tagja a koalíciónak és kulturális miniszter ne tegyen meggondolatlan kijelentéseket.

„A konfliktus keresése helyett foglalkozzon a saját minisztériumával“ – mondta Danko.

TASR/para