MAREK MAĎARIČ: Folyamatosan csökken a Smer népszerűsége – változásra van szükség

2017. december 9. - 15:09 | Belföld

A Smer folymataosan veszíti el a szavazóit, a pozícióját és az energiáját. Ez részben egy objektív folyamat, és senki en várja azt, hogy a párt újra egyedül fog kormányozni. Azt, hogy a Smer egyre jobban veszít népszerűsűgéből, az elmúlt választások is bizonyítják – jelentette ki Marek Maďarič, a Smer volt alelnöke a párt túrocszentmártoni kongresszusán.

MAREK MAĎARIČ: Folyamatosan csökken a Smer népszerűsége – változásra van szükség
Fotó: TASR/Michal Svítok

„Meggyőzőek az elveink, a gondolataink. Képesek vagyunk képviselni ezeket az elképzeléseket? Képesek vagyunk megváltoztatni a pártot, ahogy magunkat is?“ – kérdezte. Maďarič úgy véli, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Smer elkerülje a HZDS sorsát.

A kulturális miniszter nem csupán a megyei választásokon elért eredmények alapján alkotta meg a véleményét, hanem a rossz eredményre való reakciókat is figyelembe vette. „Elvesztettünk négy megyefőnököt, Pozsony megyében pedig nem voltunk képesek jelöltet állítani. Önkritikát kéne gyakorolni, ami nem gyengeség, hanem épp ellenkezőleg, a belső erőt tükrözi.“ – figyelmeztett a politikus.

Marek Maďarič meg van győződve arról, hogy egy párt csak akkor maradhat meg a politika színpadán, ha képes arra, hogy lecserélje azokat a politikusokat, akik már elfáradtak, s tetteik nem tesznek jót a párt hírnevének.

„Nem azért vagyunk a politikában, hogy a pozíciónkat őrizgessük, ezért jó példát akartam mutatni, s lemondtam alelnöki posztomról. Szükségesnek tartom a nagyobb változásokat a párton belül“ – jelentette ki.

Maďarič megköszönte Robert Ficónak a korrekt, hosszan tartó együttműködést, a nyíltságát és a nagyvonalúságát. „Remélem, ez így marad a jövőben is“ – jegyezte meg. Beszédét a küldöttek hosszú tapssal jutalmazták.

TASR/para

Címkék: smer-sd, Marek Madaric