A Marianum Egyházi Iskolaközpont újra közönség elé viszi az Akit az istenek szeretnek című előadást

2021. november 15. - 13:58 | Kultúra

A tavalyi, lockdownokkal tarkított online tanévben a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont gimnazista diákszínpada rendszeres online vetítésekkel kedveskedett a nagyérdeműnek. November 19-én, pénteken este 19:00 órától az idén júniusban bemutatott Akit az istenek szeretnek című előadásukat viszik ilyen formában még egyszer közönség elé.

A Marianum Egyházi Iskolaközpont újra közönség elé viszi az Akit az istenek szeretnek című előadást
Fotó: Marianum Egyházi Iskolaközpont

A vetítés apropója az a tény, hogy az előadással ugyanazon a napon szerepelnek a szepsi Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztiválon.

"A világjárvány sok egyéb mellett a kulturális és közösségi eseményeknek sem kedvez. Az Akit az istenek szeretnek c. előadást a nehéz körülmények ellenére sok kis csoda kíséri. Az első, hogy egyáltalán létrejött (minden észérv a próbafolyamat felfüggesztése mellett szólt). A másik, hogy egy héten keresztül játszhatták a diákok. Hat telt házas előadás futott le júniusban a Marianum aulájában az akkor éppen kizöldülő komáromi covid-szemafor adta lehetőségekkel élve. A harmadik csoda, hogy kivételesen jó minőségű, három kamerás HD felvétel készülhetett róla. Ehhez kellett nézőink anyagi támogatása, Töltésy Rudolfék operatőri és Szénási Levente (akkor még) diákunk vágói munkája" - írta az iskolaközpont weboldalán Tóth Gábor, a darab rendezője.

Negyedik csodának nevezték, hogy a szepsi szervezők a kedvezőtlen járványügyi helyzet ellenére, nagyon szigorú szabályok mellett ugyan, de fesztivált szerveznek. A Marianuméhoz hasonlóan több előadás is filmfelvételként szerepel a fesztiválon. Bár személyesen nem lesznek jelen, hálásak, hogy színdarabuk ilyen formában is tovább él. Ráadásul a szakmai zsűri értékelése sem marad el, ugyancsak online formában.

Szeretettel várnak mindenkit péntek este ezen az oldalon.


(marianum.eu)