A marihuánáért járó büntetés is téma lesz a koalíciós tanács hétfői ülésén

2021. szeptember 27. - 17:41 | Belföld

A koalíciós tanács ülésének fő témái a rendőrséget érintő változások, az információs és műszaki eszközök ellenőrzési bizottsága, valamint a marihuánáért járó büntetés enyhítése lesznek. Erről Juraj Krúpa (OĽaNO), a parlament védelmi bizottságának elnöke tájékoztatott a közösségi hálón.

A marihuánáért járó büntetés is téma lesz a koalíciós tanács hétfői ülésén
Fotó: TASR

Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője a TASR hírügynökségnek elmondta: a koalíció várhatóan a D1-es és a D4-es autópályák összekötésének kérdésével is foglalkozni fog. Az ülés hétfőn délután esedékes.

Krúpa szerint terítékre kerül az országos rendőrfőkapitány kinevezésének és visszahívásának módja is, amelyet a koalíció a kormányprogrammal összhangban készül módosítani.

Az információs és műszaki eszközök ellenőrzési bizottságának kérdésében Krúpa szerint összhang van a koalíció belül. A témát az októberi parlamenti ülésen tűzik napirendre.

A marihuánáért járó büntetést az OĽaNO képviselője szerint úgy módosítanák, hogy az ezzel kapcsolatos jogszabály végre megközelítse a 21. század valós igényeit. Hozzátette: különbséget kell tenni a díler és a drogfogyasztó között.

Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője és Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes is megerősítették: még tárgyalni fognak arról, hogy megnyitják-e az energiaárak növeléséről szóló rendkívüli parlamenti ülést, amelynek összehívását az ellenzéki Smer-SD indítványozta. Ugyanakkor egyikük sem lát problémát az ülés megnyitásában. Boris Kollár (Sme rodina) házelnök úgy tudja, hogy az SaS is meg akarja nyitni a rendkívüli ülést. Szerinte is helyénvaló beszélni egy olyan témáról, amely fokozott érdeklődésre tart számot.


TASR