A Markíza exigazgatója sem tudott Ruskóék váltóiról

2019. július 29. - 13:36 | Belföld

Vladimír Repčík is tanúvallomást tett a bíróságon, a Markíza exigazgatója azt mondta, soha nem hallott a váltókról, melyeket Pavol Rusko állítólag 2000-ben állított ki. Repčík 2000 és 2006 között volt az igazgatója a tévétársaságnak.

A Markíza exigazgatója sem tudott Ruskóék váltóiról
Vladimír Repčík (Fotó: TASR)

Repčík a Pezinokban zajló tárgyaláson azt állította, sem mint a társaság alkalmazottja, sem mint későbbi igazgatója nem tudott a váltókról. Hozzátette viszont, hogy nem is kellett tudnia róluk, mivel nem volt ügyvezető.

"Az üzleti tranzakciók, illetve vagyontárgyak, melyek a Markíza tulajdonosainak birtokában voltak, nem tartoztak az én hatáskörömbe" - húzta alá.

A vádlottként résztvevő Pavol Rusko ezután megismételte, hogy annak ténye, hogy a volt igazgatók nem tudtak a váltókról, nem jelenti, hogy azok nem léteztek.

Ján Šanta ügyész arról is kérdezte Repčíket, hogy tudott-e arról, hogy a Markíza akkori vitájában a Marian Kočner-féle Gamatexszel részt vállalt Ernest Valko ügyvéd, akit 2010-ben otthonában meggyilkoltak, az exigazgató azt mondta, nem tudott ilyesmiről.

A Gamatex-ügy kapcsán annyit elmondott, ami egyébként általánosan ismert, hogy annak idején látta Kočnert, a Gamatex másik tulajdonosát, Štefan Ághot, valamint a pozsonyi Sýkora-klán később meggyilkolt egyik vezetőjét, Peter Čongrádyt is.

Sylvia Volzová, Pavol Rusko társtulajdonosa viszont csak néha jelent meg ott Repčík szerint főleg a Gamatex-ügy kirobbanása után, és szavai szerint "intenzív célkitűzése volt beavatkozni a műsorba". Volzovát Mikuláš Černák korábbi vallomása szerint Rusko el akarta tetetni velük láb alól.

Kapcsolódó cikkek:
Amiről Kočner és Bödör kommunikált, végigsöpörhet a társadalmon
Biztonsági kockázattal jár, ha Kočnert a bíróságra kell szállítani, börtönben hallgathatják meg

(TASR)