A Markíza jelenlegi igazgatója biztos benne, hogy Kočner váltói hamisak

Matthias Settele, a Markíza tévétársaság jelenlegi vezérigazgatója is tanúvallomást tett kedden a váltóhamisítási perben. Szavai szerint az ügy medializálása  előtt nem volt tudomása a váltók létezéséről, és meg van róla győződve, hogy azok hamisak.

A Markíza jelenlegi igazgatója biztos benne, hogy Kočner váltói hamisak
Matthias Settele (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikkek:
 
Mi történt hétfőn Kočner váltóhamisítási perében? - Íme a részletek
 
Kočnert a felfegyverzett maffiózó, Čongrády kísérhette be a Markízához azzal, hogy ő lesz az új igazgató

A vád szerint a váltóhamisítást Marian Kočner és Pavol Rusko követték el.

Settele tolmács segítségével tett vallomást. Emlékeztetett arra, hogy a Markízának az anyavállalatán, a CME társaságon keresztül nagyon szigorú belső és külső, független auditori ellenőrzéseknek kell megfelelnie, tekintettel arra, hogy a vállalatot jegyzik a New York-i és a prágai tőzsdén is.

A Markíza ügyvédje, Daniel Lipšic szerint ez a kijelentés megfelel az általuk benyújtott írásos dokumentumoknak, ami az auditori jelentéseket tartalmazza, és amit ugyancsak benyújtottak az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez. Ebből pedig kiderül, hogy a váltók nem szerepelnek a cég nyilvántartásában, pedig ott kéne lenniük, ha valóban léteztek.

Kočner érdeklődött Settelénél arról az ajánlatról, amelyet a Markíza jogi képviseletének küldtek azt követően, hogy a Pozsonyi V. Járásbíróság jóváhagyta az egyik váltó által támasztott követelést, tegyük hozzá, anélkül, hogy azok eredetiségét vizsgálta volna. Ez az ajánlat állítólag azt tartalmazta, hogy a Markízának mindez semmibe sem fog kerülni. Settele erről nem tudott, Lucia Tandlich, a Markíza jogi osztályának vezetője viszont annyit közölt, hogy tudtak róla, és az ajánlatot továbbították az anyacéghez.

Lipšic ehhez hozzátette, teljes mértékben megérti, hogy a Markízának nem állt szándékában egyezkedni a hamis váltókról, mivel "terroristákkal nem egyezkedünk".

(TASR)