Martina Kušnírová édesanyja szerint a rendőrség nincs tisztában a fiatalok meggyilkolásának időpontjával

Más dátumot szeretne feltüntetni lánya sírján Martina Kušnírová édesanyja, mint ami a halotti bizonyítványban szerepel. A nő meg van róla győződve, hogy a rendőrség nem rendelkezik pontos információval a fiatal pár haláláról.

Martinát múlt héten pénteken temették el Gregorovce községben. A sírján elhelyezett kereszten február 23-át tüntették fel, mint a lány halálának napját. Martina édesanyja, valamint Ján Kuciak családja is meg van róla győződve, hogy a gyilkosság két nappal korábban, február 21-én történt.

Zlatica Kušnírová ezt azzal magyarázza, hogy akkor beszélt utoljára a fiatal párral. Jánnak csütörtökön reggel kellett volna leállítania az autójára csatlakoztatott akkumulátortöltőt. A műszer azonban még akkor is töltött, amikor vasárnap a rendőrök behatoltak a házba.

A rendőrség felszólította a Galántai, a Vágsellyei és a Dunaszerdahelyi járásban élő embereket, valamint azokat, akik február 21-én 17:00 és 22:00 között az említett járásokon haladtak keresztül autóval, hogy őrizzék meg járművük fedélzeti kamerájának felvételeit.

A két család biztos a gyilkosság időpontjában, ezért ezeket a dátumokat akarják feltüntetni mindkét fiatal sírján.

noviny.sk/para