A Marvel-filmek által inspirált neveket kaptak újonnan felfedezett légyfajok

2020. július 29. - 21:58 | Tech

A Marvel-filmek által inspirált neveket kapott öt újonnan felfedezett légyfaj. Az ausztrál kutatók az egyik fajt az antihős Deadpoolról, egy másikat Stan Leeről, a  Marvel Comics egykori elnökéről nevezték el.

A Marvel-filmek által inspirált neveket kaptak újonnan felfedezett légyfajok
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Az öt léggyel együtt 165 újonnan felfedezett élőlényt neveztek el a szakértők. Ezek között volt 151 rovar, 8 növény, két hal, három madár alfaj és még egy apró atka is, amely egy gyíkon élősködik - közölte az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO).

"Egy faj elnevezése az első lépés a megértése felé. Tudományos név nélkül ezek a fajok láthatatlanok a tudomány számára"

- mondta Bryan Lessard, a CSIRO etimológusa.

A Stan Leeről elnevezett légy, a Daptolestes leei olyan külső jegyekkel bír, amelyek emlékeztetnek a képregényalkotó napszemüvegére és ősz bajszára. A Deadpoolról elnevezett légy, a Humorolethalis sergius hátán olyan mintázatot visel, amely a karakter vörös-fekete maszkját idézi.

Fotó: SHUTTERSTOCK/CSIRO

A másik három fajt Lokiról (Daptolestes illusiolautus), Thorról (Daptolestes bronteflavus) és a Fekete özvegyről (Daptolestes feminategus) nevezték el.

Mind az öt faj a rablólegyek közé tartozik, amelyek "a rovarvilág orvgyilkosai" a kutatók szerint.

(MTI)

Címkék: Marvel, legyek