Más-más családból származik a dunaszerdahelyi alapiskola két fertőzött diáklánya, tesztelik a többieket

2020. október 7. - 17:07 | Régió

A héten véget ér a dunaszerdahelyi Jilemnický utcai alapiskola két osztályát és azok pedagógusait érintő karantén. 

Más-más családból származik a dunaszerdahelyi alapiskola két fertőzött diáklánya, tesztelik a többieket
Archív felvétel

Mint arról korábban portálunkon beszámoltunk, az alapiskola igazgatója, Peter Gajdoš a Facebookon jelentette be, hogy két diákjuk koronavírustesztje pozitív lett. A 6. A és a 9. A osztályba járó egy-egy lány fertőződött meg a koronavírussal, emiatt mindkét osztály diákjainak karanténba kell vonulniuk. Gajdoš közlése szerint a hatodikosoknak csütörtökig, a kilencedikeseknek pedig szombatig kell karanténban maradniuk, hasonlóképp a pedagógusaiknak.

Az igazgató érdeklődésünkre közölte, hogy a két diáklány nem egy családból származik, tehát vélhetően egymástól függetlenül fertőződhettek meg. Kifejtette, hogy a hatodikos diáklány szeptember 28-tól, a kilencedikes pedig szeptember 30-tól nem volt iskolában, miután otthon maradtak, mert nem érezték jól magukat.

A két osztályt érintő 10 napos karantén ebből az okból jár le a héten.

Szavai szerint a karantén a 6.A osztályban 21 diákot és 6 pedagógust, míg a 9.A osztályban 25 diákot és 7 pedagógust érint. A kisebbeket tanítóikkal együtt a szerdai nap folyamán tesztelték, a másik osztály tesztelésére pedig csütörtökön kerül sor. Az igazgató közölte, az eredményekről a későbbiekben tájékoztat.

(SzT)