Másfél éve még az életéért küzdött, most viszont semmi sem állhat Eriksen útjába

2022. október 25. - 11:57 | Sport

Christian Eriksen egyik fő célja volt, hogy játszhasson a november 20-án kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon.

Másfél éve még az életéért küzdött, most viszont semmi sem állhat Eriksen útjába
Fotó: TASR/AP

A 30 éves dán középpályás tavaly júniusban az Európa-bajnokságon, a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Később olasz klubcsapata, az Internazionale közös megegyezéssel felbontotta a szerződését, mert az olaszországi szabályozások nem tették lehetővé, hogy szívritmus-szabályozóval pályára lépjen. Eriksen tavasszal a Brentford játékosaként tért vissza, nyártól pedig már a Manchester United futballistája, miközben idén nyolcszor lépett pályára a dán válogatottban, szeptemberben a vb-ezüstérmes horvátok ellen be is talált.

"Az elsők között volt, amiről beszéltem az orvosokkal, hogy a célom az: pályára lépjek a világbajnokságon, amennyiben minden rendben lesz. Ez volt az álmom abban az időben" - idézte fel a nehéz időszakot Eriksen. A 117 válogatottbeli fellépésén 39 gólt szerző középpályás jó formában érzi magát, bevallása szerint semmi nem állhat az útjába.

A dán válogatott a vb-n a címvédő franciákkal, valamint az ausztrálokkal és a tunéziaiakkal szerepel azonos csoportban.


(MTI)