Másfél hektáron égett a régi szövetkezet területe és egy raktára Nagypakán

2022. január 18. - 11:20 | Régió

Hétfőn délután öt óra körül riasztották a tűzoltókat Nagypakára, a régi mezőgazdasági szövetkezet területére, ahol akkor már nagy területen égett a tűz.

Másfél hektáron égett a régi szövetkezet területe és egy raktára Nagypakán
Tűzoltósági felvételek - További fotókért kattints!

Lena Košťálová, a kerületi tűzoltókapitányság szóvivője ennek kapcsán közölte, hogy mire a dunaszerdahelyi, majd a nagymegyeri egységek is a helyszínre értek, a lángok már mintegy másfél hektáron szétterjedtek a száraz növényzeten és a szeméten át. Az erős szél miatt a tűz gyorsan terjedt tovább a szövetkezeti raktárra és más épületekre.

A tűzoltók három magas nyomású vezetékkel és két másikkal kezdték meg a lokalizálását, majd folytatták a likvidálását. A hivatásos tűzoltók segítségére volt a helyi önkéntesek hat tagja is.

A tüzet a későbbi vizsgálat alapján elektromos zárlat okozta, szerencsére viszont a nagy kiterjedése ellenére csupán ezer eurós közvetlen anyagi kárt okozott. A megmentett vagyon értéke 20 ezer eurót tesz ki.

Még vasárnap gyulladt ki egy kémény a Nagymegyerhez közeli Kulcsodon. A ház tulajdonosa is otthon volt, mikor ez történt, és a tűzoltószóvivő közlése szerint a nagymegyeri egységek megérkezéséig már sikerült kikapcsolnia és kitakarítania a fűtőtestet. A tűzoltók egy berendezéssel lehűtötték a kéményt a szerviznyíláson keresztül, mivel fennállt a veszélye annak, hogy a forróságtól kigyulladnak a ház tartógerendái.

(parameter)