A második negyedévben átadják az új Ipoly-hidat

2023. január 31. - 15:38 | Régió

Új Ipoly–híd épült Nyitra megyében. A híd Helemba (Érsekújvári járás) és a magyarországi Ipolydamásd között épült meg, a tervek szerint az idei év második negyedévében átadják - tájékoztatott Michaela Kotradyová, a Nyitra Megyei Önkormányzat kommunikációs osztályának munkatársa.

A második negyedévben átadják az új Ipoly-hidat
Fotó: UNSK.sk

A híd építése 2021 elején kezdődött. Az építkezés teljes költségvetése 3 838 631 euró áfa nélkül.

A projekt három részből áll: a híd építése, a hídra vezető út építése a szlovák és a magyar oldalon. A megvalósítást az Interreg határon átnyúló együttműködési program keretében finanszírozzák.

Az összekötő út építését a szlovák oldalon Nyitra megye, a magyar oldalon pedig a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) finanszírozta.

A kivitelező 2022. november végén fejezte be a munkát a hídon, december közepén adták át. Az átadás során kisebb hibákat találtak, amelyeket harminc napon belül ki kellett javítania a kivitelezőnek - mondta Kotradyová. Az összekötő út műszaki átadása a magyar oldalon folyamatban van, a szlovák oldalon idén januárban adták át az utat. Ha a projekt mindhárom része lezárul, a használatbavételi eljárás következik.


(TASR)