Másodszor már nem sikerült megakadályozni, hogy kiugorjon az idős szerdahelyi néni

Csütörtökön a reggeli órákban kiugrott a harmadikról az az idős asszony, akit előző nap ebben a rendőrök és a tűzoltók még megakadályoztak.

Másodszor már nem sikerült megakadályozni, hogy kiugorjon az idős szerdahelyi néni
Fotó: Paraméter

„A tűzoltókat, a rendőröket és a mentőket is riasztották szerdán délután fél négy körül a dunaszerdahelyi Barátság térre, ahol egy 70 év körüli asszony a harmadik emeleti lakásuk balkonján arra utaló mozdulatokat tett, hogy le akar ugrani” – írtuk korábban.

A lakás biztonsági záras ajtaján sikerült bejutnia a rendőröknek, és megakadályozták a hölgyet, hogy kárt tegyen magában. A mentők a helyszínen megvizsgálták őt, majd információink szerint bevitték a dunaszerdahelyi kórházba.

Onnét később hazaengedték, ma reggel pedig megtörtént a baj. Az idős néni mégis kiugrott, és most már senki nem tudta ebben megakadályozni.

Megkerestük az ügyben Tomáš Kráľt, a kórházat üzemeltető Svet zdravia hálózat szóvivőjét, aki azonban személyiségi okokra hivatkozva nem árult el semmilyen részletet. Egy, az esetet behatóbban ismerő, ám neve elhallgatását kérő forrásunktól azonban sikerült kiderítenünk, hogy a hölgy pszichiáterhez járt, akit fel is hívtak, miután beszállították a kórházba - vele egyeztetve, és mert már nem utalt semmi arra, hogy megismételné az öngyilkossági kísérletet, hazaengedték.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő érdeklődésünkre megerősítette, hogy a hölgy meghalt. „Idegenkezűség nem történt, a rendőrségen pedig egyelőre senki nem tett bejelentést, sem feljelentést, ami a hölgy halálával függene össze” – árulta el. A rendőrség tehát pillanatnyilag nem vizsgálja, hibázott-e valaki.

(SzT)