Masszi János újabb négy évig a területi pedagógusszövetség elnöke Dunaszerdahelyen

Az idei évben tisztújítás zajlik a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége vezetésében, és annak területi szervezeteinél is.

Masszi János újabb négy évig  a területi pedagógusszövetség elnöke Dunaszerdahelyen
Masszi János (Fotó: Paraméter-archívum)

Jókai Tibor áprilisi halála óta megbízott elnökként Vörös Mária tölti be a vezető tisztséget a pedagógusszövetségnél. Október 27-én választják meg a szövetség új elnökét a következő megbízatási időszakra, addig azonban az egyes területi választmányoknál is lezajlik a tisztújítás.

Dunaszerdahelyen ez már szeptember első hetében megtörtént, Masszi Jánost, a Vámbéry Ármin Alapiskola igazgatóját újabb négy évre megválasztották.

„A dunaszerdahelyi a második legnagyobb területi szervezetünk az országban, most a legnagyobb a tagságunk, több mint 550 tagot számlálunk”

– árulta el érdeklődésünkre Masszi.

A választmányi gyűlésen 66-an jelentek meg, egyetlen elnöki és három alelnöki javaslatot tettek. Alelnöknek választották Balogh Szilvesztert, a Vámbéry AI igazgatóhelyettesét, Fekete Anikót, a dióspatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola igazgatónőjét, valamint Vida Arankát, a dunaszerdahelyi Neratovice téri magán-szakközépiskola igazgatónőjét.

„A gyűlésen értékeltem az elmúlt négy év munkáját, mely évente többféle aktivitással, több társszervezéssel, és jó pár országos szervezéssel fejeződött be, továbbá vázoltam a jövő négy év terveit, amikor is szeretnénk kistérségi kapcsolatokat kiépíteni a közeli iskolák között, hogy segítsék egymást szakmailag, cseréljenek tapasztalatokat” – fejtette ki az újraválasztott elnök.

Az elmúlt négy évben az oktatásügyi intézmények közül elsősorban az óvodákon volt a hangsúly, kilenc rendezvényen, szakmai fórumon összesen 400 óvodapedagógussal foglalkoztak.

A következő négy évben Masszi szavai szerint a középiskolák, illetve az alapiskolák felső tagozatai kerülhetnek előtérbe.

„Egy picit fel szeretnénk rázni a középiskolákat is, mert az elmúlt négy évben ez volt a gyenge pont, alvó tendenciát mutatnak” – fogalmazott.

Örömét fejezte ki, hogy fiatalodik a területi szövetség vezetése, egyre több fiatal pedagógus kapcsolódik be a munkájukba.

(SzT)