Mától hetente új negatív tesztre és regisztrációra van szükségük az Ausztriába ingázóknak is

2021. február 10. - 09:21 | Belföld

Aki Ausztriába jár naponta dolgozni, annak szerda reggeltől hét napnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigéntesztre van szüksége és hetente egyszer regisztrálnia kell EZEN az oldalon.

Mától hetente új negatív tesztre és regisztrációra van szükségük az Ausztriába ingázóknak is
Illusztráció

Magyarul: hetente legalább egyszer le kell teszteltetniük magukat és ki kell tölteniük az online nyomtatványt. Akinek nem Ausztriából származó negatív tesztje van, annak angol vagy német nyelvű igazolásra is szüksége lesz arról a helyről, ahol a tesztet elvégezték.

Az intézkedések alól csupán azok a személyek élveznek kivételt, akik felesleges megállók nélkül átutaznak Ausztrián, különleges vagy családi okokból utaztak az országba vagy éppenséggel végleg elhagyják Ausztriát.

Általánosságban az Ausztriába érkezőkre 10 napos karantén érvényes és érkezéskor fel kell mutatniuk egy 72 óránál, azaz három napnál nem régebbi negatív tesztről szóló igazolást. Akinél nincs ilyen, az is beléphet az országba, de 24 órán belül el kell végeztetnie. A 10 napos karantén során az 5. napon újabb tesztet kell elvégeztetni, és ha az negatív, a karantént meg lehet szakítani.

Az ingázók esetében is érvényes, hogy ha nem rendelkeznek hét napnál nem régebbi negatív teszttel, akkor beléphetnek az országba, de 24 órán belül el kell menniük tesztre.