Mától a legnagyobb szupermarketek is csak este nyolcig lesznek nyitva!

2021. március 3. - 15:09 | Belföld

Március 3-tól minden nap este nyolc órától kijárási tilalom lép életbe Szlovákiában, amihez alkalmazkodnak az országban működő áruházláncok is.

Mától a legnagyobb szupermarketek is csak este nyolcig lesznek nyitva!
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az áruházláncok egyöntetően arra a döntésre jutottak, hogy az esténként nyolc órától életbe lépő kijárási tilalom miatt szupermarketeik is legkésőbb este nyolc órakor bezárnak.

"Tiszteletben tartjuk a rendelkezést, és megrövidítjük a nyitvatartást. A COOP Jednota egységei legfeljebb este 20:00-ig lesznek nyitva"

- nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Branislav Lellák, a COOP Jednota kereskedelmi igazgatója. A Jednota esetében 19 városban összesen 21 üzletet érint a nyitvatartás lerövidítése. Ezen felül egyes városokban azon Jednota-szupermarketek, amelyek eddig 20:00-ig tartottak nyitva, 19:00-kor fognak bezárni - de ez az intézkedés nem érvényes minden régióra.

A Kaufland is jelezte, hogy a kijárási tilalomhoz igazította a nyitvatartást. "Áruházaink hétfőtől szombatig reggel héttől este nyolcig, vasárnap pedig reggel nyolctól este nyolcig lesznek nyitva" - áll a Kaufland közleményében, amelyet vásárlóikkal a közösségi médiában is megosztottak.

"Minden áruházunk este nyolcig lesz nyitva"

- közölte a TASR-rel Tomáš Bezák, a Lidl szóvivője. Hasonló módon ár el a szlovákiai Tesco is. A vállalat tájékoztatása szerint az ország lakosságának ellátása érdekében ezentúl is heti hét napot lesznek nyitva, azonban igazodnak a kijárási tilalomhoz.

"A kormányrendelet értelmében március 3-tól ideiglenesen módosítjuk a nyitvatartási időt. A Tesco áruházai este nyolcig lesznek nyitva"

- tájékoztatott a Tesco szóvivője, Peter Steigauf. A Billa is ugyanígy járt el, a cég közölte: azok a Billa szupermarketek, amelyek eddig este nyolcnál tovább voltak nyitva, ideiglenesen nyolc órakor fognak bezárni. Hasonlóan jár el a Terno szupermarketlánc is, melynek üzletei szintén este nyolckor zárnak majd, amíg a kapcsolódó kormányrendelet érvényben lesz.

(TASR/parameter)