Mától megnyithatnak a hotelok éttermei

2021. december 25. - 08:03 | Belföld

A hotelek és szálláshelyek december 25-től más szolgáltatásokat is nyújthatnak, mint ami a munkavégzéssel vagy valamilyen egészségügi intézményben történt látogatással függnek össze. Mindezt ugyanakkor csak OP-rezsimben, azaz oltottak és a covidon az elmúlt hat hónapban átesettek számára.

Mától megnyithatnak a hotelok éttermei
Fotó: TASR

Ez azt jelenti, hogy a hotelek már nemcsak munkásszállóként vagy például gyógyfürdővendégek szálláshelyeként működhetnek - derül ki a Közegészségügi Hivatal rendeletéből.

A vendégeknek ugyanakkor egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR- vagy LAMP-tesztet, vagy 48 órásnál nem régebbi antigéntesztet kell magukkal vinniük, de adott esetben a helyszínen is elvégezhetnek rajtuk egy antigéntesztet.

A hotelok pedig vendégeik számára kinyithatják az éttermeket, ami viszont nem jelenti azt, hogy ünnepségeket vagy más rendezvényeket tarthatnak ott.

A rendelet szerint a szálláshelyek 75%-os kapacitással működhetnek. Fokozni kell a takarítás és fertőtlenítés intenzitását.

A fenti korlátozások továbbra sem vonatkoznak a hosszú távú szálláslehetőséget nyújtó egységekre, vagy karanténszállókra.

(TASR)