Matovič alaposan kinyalta magát és megkérte az MKP kezét

2018. október 3. - 22:30 | Belföld

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Közösség Pártja szeptember 29-i, dunaszerdahelyi kongresszusán megjelent vendégek egytől egyig kedves szavakat intéztek a parlamenten kívüli tömörülés vezetőihez. Így tett Igor Matovič is, azonban ő kissé túltolta a bicajt és egy akkora szerelmi történetet kanyarított egy politikai stand-up előadás keretében, hogy tátva maradt az ember szája. 

Először felvázolta, mennyire készült erre a nagy napra, aztán sok kedves és meglepő gesztus kíséretében, na meg a főmumus földbe döngölése mellett szinte megkérte a közösség pártjának kezét. Látszott az arcán, ha rajta múlna, abban a pillanatban regisztráltatná a partnerségüket. Nehéz is ezt az érzelmektől túlfűtött jelenetet szavakkal körülírni, ezt látni kell. Íme egy csokornyi részlet, hogyan történt mindez.

Az OĽANO hősszerelmese mindjárt a 20 perces vallomása elején őszintén beismerte, a torkában dobog a szíve, miként reagál majd mondandójára a szívének választottja, Menyhárt József.

Amikor Józsi mellém ült, velem ellentétben higgadt volt. A tapintása alapján neki száraz, nekem viszont az izgalomtól nedves volt a tenyerem.

Az úton Szerdahely felé mondom is magamnak, mintha csak randira mennék. Amúgy ez déjà vu a javából, hiszen az egyik volt barátnőm is valahol itt lakott a környéken, mindössze 200 méterre innét.

Már reggel 8-kor belövettem a sérómat és gondosan be is parfümöztem magam, kislányom biztatására.

Ezt kapjátok ki, még nyakkendőt is kötöttem. Én mondom, ez tiszta erőből találka. De nyomulásommal nem akarok ijesztgetni senkit, majd még visszatérünk rá.

De ami a lényeg, az az, hogy az MKP tényleg egy komoly szervezet, a mi csenevész pártocskánkkal ellentétben, hiszen a mi kongresszusunkat akár egy liftben is megtarthatnánk.

(A lehengerlő dumájú amorózó pontokat próbál szerezni a főgonosz említésével. Ezért nem maradhat ki a Bugár Béláról szóló rész.)

Amikor először találkozhattam azzal az emberrel, akinek a nevét nem is akarom megemlíteni, láttam, hogy őt csak és kizárólag a biznisz érdekli.

És bár az önök nyelve nem az erősségem, az előbb meg nem nevezett alak miatt ismerek egy magyar kifejezést: áruló. Azt is tudom, ki a júdás: az MKP első elnöke az!

Szerintem a kisebbségek többet érdemelnek! De a választási küszöbből meg kevesebbet. Azt akarom, hogy könnyebben juthassanak be a parlamentbe!

De amíg ez nincs így, addig is partneri kezet nyújtok, a következő választásokon induljunk együtt!

Amúgy is minden MKP-s guruban megbízom, így hát megbízom Dodiban is, és - hol is a jegyzetem, mi is az a fura név, ja, igen - Gyulában is, Bárdos Gyulában is megbízom.

Jelképes kézadás jár tehát Dodinak, meg főleg a pártja 100 ezer szavazójának.

És aztán hogy ez a love story kerettörténetet formáljon, Matovič ellép a szónoki emelvénytől és a nyirkos kezével ténylegesen ráz egyet Dodi száraz jobbjával. A szlovák politikai porond bohóc bonvivánjának nem kihívás az ilyen szerepjáték. Tőle még az is kitelne, hogy az MKP államfőjelöltjét is támogassa. Ja nem, ez már azért sok lenne.

(sárp)