Matovič: Az eddigi legtöbb új koronavírus-fertőzöttet igazolták csütörtökön!

2020. október 23. - 09:49 | Belföld

Csütörtökön újabb csúcsot döntött a napi új fertőzöttek száma – jelentette be pénteken Igor Matovič kormányfő a parlamentben.

Matovič: Az eddigi legtöbb új koronavírus-fertőzöttet igazolták csütörtökön!
Fotó: TASR

A nap folyamán 2581 új esetben igazoltak koronavírus-fertőzést Szlovákiában. Matovič a 16. parlamenti ülés elején kért szót, hogy tájékoztathasson a járványügyi helyzetről.

A kormányfő összefogásra és együttműködésre szólította fel a képviselőket az országos tesztelést illetően. Kérte továbbá a képviselő-testület összehívását, hogy személyesen is felkérhesse a frakcióvezetőket az együttműködésre.

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) tájékoztatása szerint a nap folyamán 13 369 koronavírustesztet elemeztek ki.

Csütörtökön újabb 19 személy halála esetében igazolódott be, hogy azt a koronavírus-fertőzés okozta. Ezekkel együtt már 134 halálos áldozata van a járványnak Szlovákiában. A nap folyamán 96 személyt nyilvánítottak gyógyultnak, így már összesen 8859-en küzdötték le a kórt.

A kórházakban jelenleg 828 személyt kezelnek, közülük 678-an igazoltan fertőzöttek. 15-en vannak intenzív osztályon, 47-en pedig mesterséges lélegeztetésre szorulnak.

A járvány kezdete óta 664 544 koronavírustesztet végeztek el az országban, és eddig 37 911 pozitív esetet igazoltak.


-para-