Matovič: Az elkövetkező hetek döntőek lesznek

2021. március 7. - 07:40 | Belföld

Míg 2020 első felében sikerült kezelni a járványt, addig az év második felében a ország kudarcot vallott, ami főként annak köszönhető, hogy gyors és könnyű megoldásokkal igyekeztek kezelni a helyzetet – jelentette ki Igor Matovič kormányfő a koronavírus-járvány szlovákiai kirobbanásának első évfordulója alkalmából.

Matovič: Az elkövetkező hetek döntőek lesznek
Fotó: TASR

A kormányfő szerint a közös harc iránti elszántságnak és az intézkedések becsületes betartásának köszönhetően tudták sikeresen kezelni a járványt a tavalyi év első felében.

„Októberben a második hullám szó szerint letaglózott bennünket. Azokra hallgattunk, akik gyors és olcsó megoldásokat kínáltak, az üzletek és szolgáltatások megnyitásáról beszéltek. Ez pedig azt eredményezte, hogy egyre kevésbé hittünk önmagunkban“

– mondta Matovič.

Az embereket felszólította, hogy térjenek vissza a türelmen, elszántságon és a leggyengébbekkel való összefogáson alapuló győztes stratégiához. Véleménye szerint az elkövetkező hetek döntőek lesznek.

„Bízom benne, hogy megnyerjük a döntő csatát, én pedig kormányfőként mindent megteszek azért, hogy elegendő vakcinát biztosítsak“

– zárta mondandóját a miniszterelnök.


TASR/para