Matovič: Az orosz diplomaták tettei nem maradhatnak következmények nélkül

2020. augusztus 11. - 12:05 | Belföld

Az orosz nagykövetség egyes munkatársainak tevékenysége Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint nem maradhat következmények nélkül. Erről a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést kedden.

Matovič: Az orosz diplomaták tettei nem maradhatnak következmények nélkül
Fotó: TASR

A szlovák külügyminisztérium hétfőn arról tájékoztatott, hogy Szlovákia kiutasított a területéről három orosz diplomatát.

„Amikor néhány nappal ezelőtt tájékoztattak az orosz nagykövetség néhány munkatársának tevékenységéről, valamint arról, hogy bizonyítottan visszaéltek a vízumainkkal, és egy Németországban elkövetett gyilkossághoz használták fel azokat, rögtön tudtam, hogy ez nem maradhat következmények nélkül”

– szögezte le a kormányfő. Hozzátette: Szlovákia szuverén állam, „nem pedig egy banánköztársaság”, ahol semmibe vehetők a diplomácia szabályai.

Az információt, miszerint Szlovákia kiutasított a területéről három orosz diplomatát, a TASR hírügynökségnek Juraj Tomaga, a Szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma sajtóosztályának igazgatója erősítette meg hétfőn. A döntést múlt héten hozták meg.

A három diplomatának a héten kell elhagynia Szlovákiát. A szlovák hírszerzés információi szerint a szóban forgó személyek megsértették a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt.

Kapcsolódó cikk:

Így reagált Moszkva a három orosz diplomata Szlovákiából való kiutasítására

(TASR)