Matovič azt javasolja, hogy a diákok az első két hétben az osztálytermekben is viseljék kötelezően a szájmaszkot

2020. augusztus 13. - 13:53 | Belföld

Igor Matovič kormányfő azt javasolta a csütörtöki járványügyi konzíliumon a szakértőknek, hogy a szeptemberben kezdődő tanév első két hetében legyen kötelező a diákoknak a szájmaszk viselése az osztálytermekben is.

Matovič azt javasolja, hogy a diákok az első két hétben az osztálytermekben is viseljék kötelezően a szájmaszkot
Fotó: TASR

A miniszterelnök erről csütörtökön tájékoztatott a közösségi oldalán.

„Tudom, hogy nem lesz nagyon kellemes, de ez különösen fontos intézkedés, korántsem igazolódott be ugyanis az elmélet, miszerint a gyerekek nem terjesztik a Covid-19-et“ – magyarázza döntését Matovič.

Az ideiglenes szájmaszkviselés az osztályokban szerinte megelőző jellegű intézkedés olyan esetre, ha a szülők nem lesznek felelősségteljesek, és eltitkolák, hogy rizikós országból tértek vissza, és ezáltal a többi gyereket is veszélyeztetik.

RÚŠKA V ŠKOLE Začiatok septembra bude najťažou zaťažkávacou skúškou v našom boji s Covid-19. Státisíce detí sa vrátia...

Közzétette: Igor Matovic2020. augusztus 13., csütörtök

„Az elnök asszony megvétózott egy törvényt, amely segítene azonosítani a 'felelőtleneket'. Sajnos" - mondta. Ezzel az elektronikus kommunikációról szóló törvényre utalt. A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) lehetővé tette volna, hogy az operátortól kikérhető legyen azok telefonszáma, akik a vörös zónába sorolt országokban jártak.


(TASR/para)