Matovič beröffentette az intelligens karantént, androidosok előnyben

2020. május 23. - 18:55 | Belföld

Elérhetővé vált a péntek délutánra beharangozott házi karantént lehetővé tevő úgynevezett intelligens megoldás, az eKaranténa alkalmazás. Erről a kormányfő tájékoztatott a Facebook-oldalán.

Matovič beröffentette az intelligens karantént, androidosok előnyben
Facebook

A dolog szépséghibája, hogy az alkalmazást egyelőre csupán az Android operációs rendszerrel működő okostelefonba lehet letölteni.

"Az emberek nem várhatnak tovább, ezért nem fogunk tovább várni...elindítjuk a házi karantént addig is, amíg várunk az Apple és a Google hozzájárulására". - írja a miniszterelnök.

Igor Matovič arra figyelmeztet mindenkit, hogy a várva várt eKaranténa nevezetű alkalmazás csak az androidos készülékeken működik, az iPhone-okon majd csak azt követően, hogy megérkezik a cég hozzájárulása. Az alkalmazással egyelőre kizárólag az osztrák Berg határátkelőn lehet átjönni Szlovákia területére este 19:00 órától.

Ahogy arról már beszámoltunk, szlovák-osztrák határátkelőt pénteken torlaszolták el a külföldről hazaérkező szlovák állampolgárok. Tették mindezt amiatt, mert az előzetes információkkal ellentétben pénteken mégsem sikerült elindítani az "intelligens karantént".

Az sem aratott osztatlan sikert, hogy a szlovák hatóságok szombaton szépen összeterelték az embereket és rendőri felvezetés mellett elkísérték őket az állami karanténközpontokba.

FRISSÍTÉS: Már a korona.gov.sk oldalon is közhírré tették, hogy úgy van, ahogy a kormányfő harangozta be, beindult az eKaranténa fémjelezte intelligens rendszer.

(para)