Matovič egyvalamit kért Sulíktól, és ha azt teljesíti, átadja neki a járványhelyzet teljes menedzsmentjét!

2020. november 11. - 15:59 | Belföld

Igor Matovič először nem kívánta kommentálni kormányának alelnöke, koalíciós partnere, az SaS-elnök piszkálódó Facebook-státusztát, amit Richard Sulík szabadságát megszakítva fogalmazott meg, hosszúra nyúlt sajtótájékoztatója végén viszont  mégis tett egy nyilvános ígéretet.

Matovič egyvalamit kért Sulíktól, és ha azt teljesíti, átadja neki a járványhelyzet teljes menedzsmentjét!
Igor Matovič (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:
Matovičék nem hagyták jóvá az éjszakai kijárási tilalmat, Sulík viszont közben már a Facebookon piszkálódik

Sulík a Facebookon azt nehezményezte, hogy az emberek és a vállalkozók, szolgáltatók nagyobb szabadságra számítottak az országos tesztelés után, ehelyett a veszélyhelyzet meghosszabbítását kapták, valamint azt, hogy tesztpontokká alakítanák vendéglátóipari egységeiket, kulturális vagy sportlétesítményeiket.

„Szeretném megosztani a munkámat a helyettesemmel, hiszen erről szól a helyettesi munka, nem?! Azt szeretném, ha felelős politikushoz, koalíciós partnerhez méltón felállna, és előállna egy megoldással, hogyan csökkentsük le az új fertőzöttek napi esetszámát 500 alá, és ha ez december 1-jéig sikerül, minden megnyithat” – fogalmazott Matovič.

Miután ezt kimondta, már nem engedte el a témát, és többször is megismételte, hogy szeretné hallani Sulíktól a helyes utat, és ha a tervéért, megoldásaiért felelősséget vállalna. „Nem lehet csak egyvalamit célul kitűzni, hogy megnyissunk egy éttermet a hviezdoslav téren, az egész komplex feladatot kell teljesíteni, aminek az eredménye az 500 alatti napi esetszám” – tette hozzá.

Végül nyilvános ígéretet tett arra vonatkozóan, hogyha szakemberekkel tárgyalva ezt megteszi, és annak köszönhetően 500 alá csökken az egyhetes mozgó medián, akkor minden megnyithat.

„Abban az esetben átadom neki a járványhelyzet menedzsmentjét, csak azt fogom tenni, amit ő mond, elvégzem, amit feladatul kapok tőle. Ebben a helyzetben szerepet cserélünk, ő az én kormányom alelnöke lesz, én pedig az övé a járványhelyzet kezelésében” – hangsúlyozta, emlékeztetve, hogy Facebook-státuszok helyett receptre van szükség, mellyel a célt elérhetik.

(parameter/SzT)