Matovič éjszaka hazatért nyaralásából, titkos úton léphetett meg az újságírók elől

2022. szeptember 1. - 11:26 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter szerdáról csütörtökre virradó éjszaka hazatért családjával spanyolországi nyaralásából.

Matovič éjszaka hazatért nyaralásából, titkos úton léphetett meg az újságírók elől
Fotó: TASR

A Plus 7 dní riportere és fotósa a bécsi repülőtéren várt a pénzügyminiszterre, a klasszikus kijáraton viszont csak felesége és két lánya hagyta el az épületet. Matovič vélhetően diplomataútlevelét használva egy másik kijáratot használhatott, így sikerült kikerülnie a rá várakozó újságírók pásztázó tekintetét.

A repülőgépük hajnali fél 2 körül landolt a bécsi repülőtéren, két órával később pedig már nagyszombati otthonukban voltak. Ezt bizonyítják a házuk előtt parkoló autók, valamint a testőrök jelenléte.

Amint arról beszámoltunk, szerdán letelt az SaS által támasztott ultimátum határideje, aminek értelmében Richard Sulík gazdaságügyi miniszter lemondott posztjáról. Csakhogy az OĽaNO is előállt egy ultimátummal, amely magába foglalja, hogy Matovič milyen feltételek mellett hajlandó lemondani. Sulíkék viszont csak akkor hajlandók tárgyalni a feltételekről, ha a pénzügyminiszter már távozott posztjából.


(Pluska)