Matovič elutasítja az ellenzék kritikáját Mikas új rendeletével kapcsolatban

2020. december 28. - 15:24 | Belföld

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő elutasítja az ellenzéki képviselők kritikáját azzal kapcsolatban, hogy Ján Mikas tiszti főorvos engedélyezte a COVID-19-pozitív képviselők részvételét a parlamenti üléseken.

Matovič elutasítja az ellenzék kritikáját Mikas új rendeletével kapcsolatban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Erről a közösségi oldalán tájékoztatott.

A kormányfő nem ért egyet azzal, hogy a felső vezetés előnyben részesítéséről van szó. Épp ellenkezőleg: azt tartaná etikátlannak, ha 4500 eurós havi fizetésért semmit sem csinálnának, és 50 órát töltenének egy hónapban a munkahelyükön. Állítása szerint az ellenzéki képviselők a kormány, az intézkedések és az oltás ellen lázítják az embereket.

A hétfői rendkívüli parlamenti ülésen a képviselőknek az állambiztonságról szóló alkotmánytörvény módosításáról kell dönteniük, amellyel ismét meghosszabbítanák a veszélyhelyzet időtartamát. A szavazást a karanténba került képviselők távolléte miatt már kétszer elhalasztották.

A tiszti főorvos vasárnap esti rendelete szerint az államfő, a miniszterek, a parlamenti képviselők és a főügyész akkor is dolgozhat, ha pozitív koronavírustesztet produkált vagy pozitív személlyel került kapcsolatba. A rendeletet a Smer-SD, az ĽSNS és a Peter Pellegrini körüli független képviselők is bírálták.

TASR