Matovič embere tagadja, hogy szivárogtatott volna, a rendőröknek átadta a mobilját

2019. november 21. - 07:52 | Belföld

Jaroslav Naď, az OĽaNO politikusa szerdai sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy elkövette volna a titkosított információk veszélyeztetésének bűncselekményét. Miután eljárás indult ellene, a rendőröknek átadta a mobiltelefonját. Az ügyben csütörtökön ad bővebb tájékoztatást, miután kihallgatták őt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) emberei.

Matovič embere tagadja, hogy szivárogtatott volna, a rendőröknek átadta a mobilját
Fotó: Facebook

Az ügyvédjével, Daniel Lipšiccel való egyeztetést követően a konkrét tényállással kapcsolatban nem foglal állást. Annyit mondott, hogy csak egy kérdést tett fel, amelyre nem kapott választ. Azt állítja, hogy valami olyasmi miatt indult ellene eljárás, mint amikor egy újságíró megkérdezi a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) főnökét, hogy a titkosszolgálatnak hány alkalmazottja van.

„Megtudtam, hogy a politikába lépésem napjától kezdve minden elképzelhető és elképzelhetetlen eszközt bevetettek a lejáratásomra” – fűzte hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint legalább egy évig készítették elő a lejáratását.

Jaroslav Naď úgy véli, az ellene indított eljáráshoz Ján Balciarnak, a katonai hírszerzés főnökének lehet köze. A politikus korábban a médiában hívta fel a figyelmet Balciar vagyoni helyzetére.

A rendőrség kedden tájékoztatott a közösségi hálón arról, hogy a NAKA nyomozója eljárást indított Naď ellen titkosított információk veszélyeztetése ügyében. A nyomozó szerint a politikus titkos információkat kért ki a Szlovák Köztársaság érdekeinek védelmére hivatkozva, majd illetékteleneknek kiszivárogtatta azokat.

Peter Pellegrini kormányfő péntek reggel találkozni akar az SZK Biztonsági Tanácsa néhány kiválasztott tagjával. Az ülésen azt akarja megvitatni, hogy Jarsolav Naď, az OĽaNO politikusa milyen államvédelemmel kapcsolatos, titkosított információkhoz férhetett hozzá. Elmondása szerint több gyanús ügyről van szó.


TASR

Címkék: OĽaNO, Jaroslav Naď