Matovič és egyik embere Magyarországgal cikizi Sulíkot, de hamar vissza is nyalt a fagyi!

2022. augusztus 13. - 12:37 | Belföld

A kínai CATL vállalat a héten jelentette be, hogy 7,3 milliárd eurós beruházással épít akkumulátorgyárat Magyarországon, ami a maga nemében a legnagyobb lesz Európában. Igor Matovič ezzel kezdte cikizni koalíciós partnerét, akit egyébként sürgősen meg kellene győznie, hogy ne essen szét a koalíció.

Matovič és egyik embere Magyarországgal cikizi Sulíkot, de hamar vissza is nyalt a fagyi!
Igor Matovič (Fotó: TASR)

A legerősebb kormánypárt, az OĽaNO elnöke, illetve a párt parlamenti képviselője, és a parlament gazdasági bizottságának elnöke, Peter Kremský a Facebookon dörgölte a magyarországi beruházást a szlovák gazdasági miniszter orra alá, noha nem is nevezték meg Richard Sulíkot.

"Gratulálok a magyar gazdasági miniszternek ahhoz, hogy nem sztrájkol, hanem dolgozik... Így kell ezt csinálni, a kutyafáját! Megaberuházás, ami 5-ször nagyobb, mint a Volvóé! A magyarok úgy mennek, mint a rakéta, mi pedig úgy nézünk ki mellettük, mint a szegény rokon" - fogalmazott Matovič akinek azóta eltűnt ez a posztja, de a reakciót nem úszta meg.

Kifotózta ugyanis azt és reagált rá szintén a Facebookon Ladislav Matejka, az állami MH Invest beruházásösztönző cég SaS által jelölt vezetője, aki leleplezte, hogy amikor a Volvo képvisleőivel egyeztettek Svédországban, akkor maga Matovič is jelen volt, de előttük nem kevesellte a beruházást, és nem panaszkodott, hogy inkább egy kínai akkumulátorgyárat szeretne.

"Erre egyébként sem helyünk, sem kapacitásunk, sem embereink nincsenek" - jegyezte meg azzal, hogy Matovič nyilvánvalóan csak a Facebookon tud kiabálni.

Matejka posztját aztán továbbosztotta az SaS is, hozzátéve, hogy a pénzügyminiszter továbbra is csak árt Szlovákiának.

(parameter)