Matovič felvázolta saját verzióját, hogyan is volt a dolog a rejtélyes telefonálóval

2022. december 20. - 12:30 | Belföld

A hazai médiában felröppent a hír, hogy Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a kormánybukás előtt azt követően vonta vissza lemondását, hogy valaki felhívta és meggyőzte őt. A miniszter a közösségi oldalán tagadta mindezt - írja a Čas.sk.

Matovič felvázolta saját verzióját, hogyan is volt a dolog a rejtélyes telefonálóval
Igor Matovič (Fotó: TASR)

„Egyesek azt állítják, hogy egy rejtélyes pap volt, ma mások azt, hogy Jožo Pročko volt, holnap megint más kitaláció lesz. Felesleges az egész. Az illető nem köthető sem a politikához, sem a valláshoz, hanem egy olyan valaki, akit biztosan nem teszek ki nyilvános lincselésnek” – jelentette ki Matovič.

Megismételte: az SaS „az ellenzékben lévő maffia és az elfogult média tapsolása mellett” három éven keresztül kitartóan próbálta elgáncsolni a kormányt. Amikor nem sikerült belülről szétrombolni a kormányt, Matovič szerint „összefonódtak a maffiával, a fasisztákkal, a köztársasági elnök Progresszív Szlovákiájával és a megvásárolt szavazatokkal, és a média tapsikolása mellett térdre kényszerítették a harmadik demokratikus kormányt”.

Ahogy Matovič folytatta: az idáig vezető úton azon morfondírozott, hogy „ne dobja-e magát oda a zsarolóknak, hogy kielégítse véres álmaikat”. Mint hozzátette, az utolsó pillanatban megszólalt fejében a vekker, aminek köszönhetően sikerült megőrizni harcos lélekjelenlétét. A végén megjegyezte, inkább esik el politikailag harcban, mint hogy fejet hajtson a maffia és „hasznos idiótái” előtt.

December 15-én Metod Špaček, az elnöki hivatal vezetője közölte: a pénzügyminiszter kitépte a kezéből a lemondását, miközben egész idő alatt telefonált valakivel.

„Ma kora este a Grassalkovich-palotában a pénzügyminiszter aláírta előttem a lemondását, mi igazoltuk, hogy átvettük, majd másolatot készítettünk róla, hogy átadhassuk neki. Ezt követően kitépte a kezemből az eredeti lemondást, valamint a másolatot is, majd azt mondva, hogy >tudja mit, meggondoltam magam<, sarkon fordult és elment” – mondta Špaček. Matovič később tagadta, hogy kitépte volna a hivatali alkalmazott kezéből az iratokat.


(Čas.sk)