Matovič Fico és Sulík titkos találkájáról beszélt, utóbbiak szerint viszont nincs itt semmi látnivaló

2022. június 24. - 08:03 | Belföld

Igor Matovič pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a parlament képviselői szalonjában találkozott egymással Robert Fico (Smer) és Richard Sulík (SaS) a családtámogatási csomagról történt újbóli szavazás előtt. Ezt ők is megerősítették, de Matovičétól teljesen eltérő rá a magyarázatuk. 

Matovič Fico és Sulík titkos találkájáról beszélt, utóbbiak szerint viszont nincs itt semmi látnivaló
Robert Fico és Richard Sulík (Fotó: TASR)

Matovič árulásról beszélt a szavazás után, mely során 77 koalíciós szavazattal megtörték Zuzana Čaputová állafő vétóját. Az SaS és más ellenzéki pártok ugyanis az elnöki észrevételeket támogatták, és ez a pénzügyminiszter szerint egy közös egyezség eredménye.

"Minket kritizáltak, hogy a fasisztákkal üzletelünk, erre ők tették ezt. Még a szavazás előtt kulcsfontosságú tanácskozás folyt két pártelnök között"

- jegyezte meg, de csak később derült ki, hogy Sulíkról és Ficóról van szó. Matovič szerint ezért gondolta meg magát több OĽaNO-képviselő is, és szavazta meg végül az elnöki vétó megtörését. "Higgyék el, ha erről nem szerzünk tudomást, 5-6-7 képviselőnk is a vétó mellett szavazott volna" - fogalmazott.

Sulík és Fico is nyilatkozott az ügyben, és tulajdonképpen ugyanazt mondják.

Sulík állítja, hogy csütörtökre és péntekre eredetileg szabadságot vett ki, hogy a lányával kirándulhasson, Ficónál arról érdeklődött, hogy mit terveznek a leváltására összehívott rendkívüli parlamenti ülésen, mivel ha nagyon hosszú lesz, akkor lemondja a kirándulást, hogy a parlamentben maradjon.

"Az egész beszélgetés 3-4 percig tartott, nem történt semmiféle gaztett" - szögezte le.

Hasonló szellemben nyilatkozott Fico is. "Miféle titkos találkozó az, ami a parlamenti ülésterem feletti szalonban valósul meg, ahol 50 másik képviselő is jelen van? Én ott álltam, Sulík odajött és megkérdezte, hogy mikor folytatódik a leváltására összehívott ülés, és terveznek-e még tőlünk bejelentkezni szóban a vitába. Mi ezen olyan sokkoló?" - tette fel a kérdést.

(Čas.sk)