Matovič gyerekes nyelvi poénnal nevetett ki egy német újságírónőt (Videó)

2020. július 27. - 12:39 | Belföld

Igor Matovič elment Brüsszelbe egy szilvás lepénnyel, majd 40 milliárd euróval tért haza, legalábbis ahogy ő értelmezi a múlt heti cselekményt. Közben viszont történt egy s más, és most épp egy szerencsétlen bohóckodásáról került ki egy videó.

Matovič gyerekes nyelvi poénnal nevetett ki egy német újságírónőt (Videó)
Igor Matovič (Fotó: TASR)

Matovičot újságírók veszik körül, jórészt szlovákok, de ott található például az RTL újságírónője is. A szlovák miniszterelnök a mikrofonját vette észre, és az iránt kezdett érdeklődni, hogy honnan van, majd miután ez kiderült, megkérdezte tőle, vajon tud-e szlovákul. Erre mindannyian nevetésben törtek ki, amiről közismert, hogy ragályos, így a német hölgyre is átragadt belőle. Végül azonban mégiscsak megkérezte: "Wie, bitte?" (Hogyan, kérem?), mire Matovič az alapvető illemet teljesen mellőzve, a körülötte állóknak szlovákul megjegyezte, "ez jó, nevet, de azt se tudja, min".

Erre újabb kínos nevetés tört ki, mire a kormányfőnk még hozzűfűzte, a németül elhangzó kérdésre "rímelve", hogy nálunk az elemlámpák szoktak lemerülni (u nás máme vybité /wie-bitte/ baterky). Itt a videó:

(Čas.sk)

Címkék: Igor Matovič, FAIL