Matovič: Kárpótolja a bezárt éttermeket a gazdasági miniszter!

2020. november 19. - 12:56 | Belföld

Igor Matovič (OĽANO) miniszter elnök szerint a bezárt éttermek, valamint az edzőtermnek elégedetlen vezetőinek Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszterhez kellene fordulniuk kárpótlásért.

Matovič: Kárpótolja a bezárt éttermeket a gazdasági miniszter!
Fotó: TASR

„Én azzal az ötlettel jöttem, hogy hogyan nyissuk meg az éttermeket, az edzőtermeket és további szolgáltatásokat, Richard Sulík pedig azzal, hogyan hagyjuk bezárva” – mondta Matovič a csütörtöki kormányülés után, utalva arra, hogy a gazdasági miniszter nem értett egyet a tömeges teszteléssel és a szolgáltatási egységek részvételével.

„Én azt akartam, hogy nyithassanak meg, és ha a miniszter úr ezt a tervet elutasította, akkor most forduljanak hozzá” – üzente Matovič.

Egyúttal emlékeztetett, hogy arra kérte Sulíkot, dolgozzanak ki egy saját járványügyi tervet, amellyel csökkenteni tudják a fertőzöttség mértékét az országban. „Ő nem jelentkezett ezzel a megoldással. Talán még előáll vele, de biztosan nem olyannal, amellyel eléri a napi esetszámok limitjét, amelyet a konzíliumon és a központi válságstáb ülésén határoztunk meg mint karácsonyig elérendő célt” – mondta a kormányfő.

Sulík korábban elmondta, a miniszterelnök által meghatározott időpontig nem tudta a feladatot teljesíteni, mert külföldön volt, de hangsúlyozta, hogy intenzíven dolgozik rajta. „En nem megy azonban egyik napról a másikra, ha átfogó és releváns anyagnak kell lennie” – figyelmeztetett.


(TASR)