Matovič keményen bírálta Lengvarskýt, amiért nem kapott még időpontot az oltásra – közben aznap már megérkezett az sms

2021. július 23. - 11:36 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter júllis 21-én, szerdán kapott időpontot az orosz Szputnyik V első adagjának beadására – nyilatkozta Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter a Postojnak. Matovič aznap a kormányülést követően kritizálta a Közegészségügyi Hivatalt (NCZI) és az egészségügyi minisztert, amiért még mindig nincs időpontja az oltásra.

Matovič keményen bírálta Lengvarskýt, amiért nem kapott még időpontot az oltásra – közben aznap már megérkezett az sms
Fotó: TASR

Lengvarský a Postojnak elárulta, személyesen nézett utána a dolognak a Közegészségügyi Hivatalban, és kiderült, hogy Matovič szerdán reggel megkapta az sms-t. A kormányülést követően viszont a pénzügyminiszter azt állította, hogy még mindig nem kapott időpontot.

Lengvarský nem akarta kommentálni a történteket. „Lehet, csak nem olvasta el az üzenetet, nem szeretnék ezzel többet foglalkozni“ – tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Az OĽaNO elnöke már régóta kritizálja saját pártja jelöltjének munkáját, például azt az ötletét sem díjazza, miszerint egy esetleges lockdown csak a nem beoltottakat érintené. A javaslatról pénteken tárgyal a parlament.

Matovič június 30-án, a regisztráció utolsó napján jelentkezett a Szuptnyik V vakcinára.


-para-