Matovič kijárási tilalmat javasol húsvétra!

2020. április 4. - 12:35 | Belföld

Igor Matovič a szlovák rádió szombati adásában arról beszélt, hogy a Központi Válságstábnak azt a javaslatot tette, hogy vezessenek be kijárási tilalmat a húsvéti ünnepekre.

Matovič kijárási tilalmat javasol húsvétra!
Igor Matovič (Fotó: TASR)

A Szombati dialógusokban arról beszélt, hogy attól tart, az emberek fegyelmezetlenül viselkednének az ünnepekkor, ezért javasol egy ilyen további szigorító intézkedést.

Elmondta ugyanakkor azt is, hogy vasárnap orvostudomány szakemberekkel együtt tanácskoznak majd, és meghozzák a végleges döntést.

Matovič azt nem részletezte, hogy javaslata szerint meddig tartana a kijárási tilalom, azt ugyanakkor elmondta, hogy ez idő alatt a hadsereg katonái és a rendőrök is ellenőrizhetnék a lakosokat.

Ezt továbbra is csak egy lehetséges alternatívaként említi, mint amivel a felelőtlen, az elfogadott szigorításokat be nem tartó személyeket ki lehetne iktatni. "Az emberek 90%-a viszont felelősségteljesen viselkedik.

A mminiszterelnök az adásban beszélt arról is, hogy legfontosabb számára az élet védelme, és nem szeretne az a kormányfő lenni, aki alatt "meghalnak az emberek". Éppen ezért áll ki a legszigorúbb intézkedések mellett. Bírálta a SME és a Denník N napilapokat is, amiért szerinte rosszul interpretálták, amit mondott, és az ország lekapcsolásával fenyegették az olvasóikat.

"Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy minél rosszabb lesz Matovičnak, annál jobb lesz" - szögezte le, hozzátéve, hogy azt sosem állította, hogy az egész gazdaságot le kéne kapcsolni, hanem szerinte ő úgy értette, hogy azokat a cégeket kellene leállítani, amelyeknek ez nem árt.

Figyelmeztetett arra is, hogy ha nem vezetnek be a mostaninál is szigorúbb intézkedéseket, akkor elképzelhető, hogy a gyerekek még szeptemberben sem mennek iskolába, ráadásul még egy év múlva is ugyanannyi fertőzöttünk lesz, mint most.

(parameter)