Matovič: A koalíció elpocsékolt két hetet Kollár diplomamunkájára

2020. július 8. - 15:37 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő szerint nem fair, hogy az SaS és a Za ľudí pártok képviselői két hétig arról beszéltek, hogy Boris Kollár (Sme rodina) nem alkalmas házelnöknek, aztán a leváltásáról való szavazás előtt kivonultak az ülésteremből. Két hétig a koalíció semmilyen módon nem segítette az embereket, helyette a diplomamunka-ügyre pocsékolta az idejét, jegyezte meg Matovič a szerdai kormányülés után.

Matovič: A koalíció elpocsékolt két hetet Kollár diplomamunkájára
Fotó: TASR

A miniszterelnök szerint e két hét alatt előkészíthették volna a reformcsomagot az Európai Bizottság számára. Bízik benne, hogy az SaS és a Za ľudí tanultak az esetből.

„Ne engedjük, hogy ismét belerángassanak minket valamibe, ami valójában senkinek sem segít” – hangsúlyozta Matovič. Azt ígérte, legközelebb igyekezni fog sokkal hamarabb közbeavatkozni, és megoldást találni a felmerülő problémákra.

A kormányfő saját bevallása szerint a békítő szerepét szánja magának a koalícióban. Célja, hogy a kormány kitöltse a négyéves ciklust. Matovič állítja: a koalíciós partnerek közötti viszony jobb, mint ahogy a média láttatja.

A képviselők kedden bizalmat szavaztak Kollárnak, így ő marad a parlament elnöke. Kollárt a diplomamunkájával kapcsolatban felmerült plágiumgyanú miatt támadták. Ő maga indítványozta a bizalmi szavazást, melyen végül az SaS és a Za ľudí képviselői nem vettek részt. Ők ugyanis azt akarták, hogy Kollár mondjon le a funkciójáról. A koalíciós partnerek úgy vélik: azáltal, hogy a házelnök a saját leváltását indítványozta, rájuk hárította a felelősséget. Az OĽaNO nem szólította fel távozásra Kollárt.


TASR