Matovič megint buldózerként ment végig mindenkin, szerinte az újságírókat elvakítja a gyűlölet

2021. április 17. - 07:04 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) exkormányfő és pénzügyminiszter szavai szerint egyre jobban élvezi ezt a helyzetet, és akármi is lesz a vége, ő tükörbe tud majd nézni.

Matovič megint buldózerként ment végig mindenkin, szerinte az újságírókat elvakítja a gyűlölet
Igor Matovič (Fotó: TASR)

Matovič a tavalyi választások megnyerésével kezdte mondandóját a Facebook-oldalán pénteken este tizenegykor, amivel elrontották amazok tervét, akik száz napot sem hagytak nekik, máris manipuláltak és támadtak. Úgy véli, ennek ellenére a legjobbak lettek a járvány kezelésében Európában.

Ezután jött az ősz, a számok emelkedni kezdtek, és Matovič most ismét megdicsérte magát a tömeges tesztelésért, idézve a Science folyóiratot, amely szerint 58%-kal csökkent az új fertőzések száma a cselekményt követően. "A média, az ellenzék, sőt, az államfő eminens igyekezete ellenére" - húzta alá.

Majd jött a Matovič által ezúttal meg nem nevezett koalíciós partner, akit az ellene és a tesztelésekkel szembeni támadások olyannyira felbujtottak, hogy a fertőzésszámok növekedése ellenére a vendéglők nyitásáért ütötte az asztalt, és

"szabotálta a létfontosságú tesztek beszerzését, és elégedetten nyaralt Dubajban".

Matovič összegzésében ezt követte a pokol, amiben máig kénytelenek vagyunk élni, majd mikor ő titokban megegyezett az oroszokkal 2 millió vakcináról, a koalíciós partnerei ezt az ő és Marek Krajčí politikai kivégzésére használták fel. "Azt hitték, megalázottan távozom és a feledésbe merülök... csakhogy ez nekem egyre jobban kezd tetszeni" - fogalmazott Matovič a Facebookon.

Figyelmeztet, hogy ma rengetegen állnak vele szemben, akiknek viszont nem restelli a szemükbe mondani, hogy az újságíróknak az igazságot keresniük kéne és nem előállítaniuk. Megismételte, hogy olyan újságíróból, mint Ján Kuciak, nagyon kevés van.

"Minden gátlásuk megszűnt, és hagyták, hogy felülkerekedjen rajtuk a gyűlölet. A gyűlölet, amellyel egymást heccelik, ami elvakítja őket, és már csak egyetlen céljuk van, hogy teljes mértékben megalázzanak. Nem illek bele a progresszív világukba. Hiba vagyok a rendszerben" - közölte.

Hozzátette, hogy ő egy harcos, és nem adja fel könnyen, ennek ellenére elképzelhető, hogy legyőzik, mivel egyedül van.

"Ha viszont ez így is lesz, tőlük eltérően mindig tükörbe tudok majd nézni, mert soha nem szolgáltam az oligarchákat és a maffiát, amely a szlovákiai média többségét birtokolja" - szögezte le.

(parameter)

Címkék: Igor Matovič