Matovič megint parádézott a parlamentben: helyben megalkotta a „díszletet” Fico beszédéhez

2021. szeptember 23. - 12:48 | Belföld

A parlament csütörtöki ülésén – amelyen Robert Mikulec belügyminiszter leváltásáról volt szó – Igor Matovičot (OĽaNO) átjárta a kreatív szellem.

Matovič megint parádézott a parlamentben: helyben megalkotta a „díszletet” Fico beszédéhez
Fotó: TASR

A pénzügyminiszter ugyanis papírt, tollat ragadott, és az ülésteremben alkotott egy kis plakátot, amely az állt, „a gyilkos az erkölcsről prédikál az utcasarkon”.

Matovič megközelítőleg tíz percet dolgozott a táblán, majd Robert Fico, Smer elnökének beszéde alatt felemelte a háttérben.

Az ellenzék azt követelte a parlament elnökétől, hogy utasítsa ki Matovičot az ülésteremből, oda ugyanis az ülésrend szerint tilos vizuális segédeszközöket vinni, Boris Kollár (Sme rodina) viszont azzal érvelt, hogy a pénzügyminiszter az ülésteremben alkotta meg azt.

„Mit várnak a plagizátoroktól, egyik-másiknak végzettsége sincs” - reagált Fico, amire Kollár megkérdezte, mit lehet várni a maffiáktól.

„Köszönöm szépen. Jobb maffiának, mint plagizátornak lenni, de ez már másik dolog” – szúrta oda Fico.

A Smer elnöke szerint semmi logika nincs abban, hogy a képviselők nem vihetnek be vizuális segédeszközt az ülésterembe, de helyben elkészíthetik azt. Hozzátette, legközelebb ők is visznek egy százméteres vásznat és festeni fognak. Kollár erre úgy reagált, hogy az ülésrendnek ezt a pontját biztosan módosítani fogják.


(TASR/para)