Matovič néha maga sem tudja, mit gondoljon bizonyos rendőri bevetésekről

2021. június 15. - 16:59 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a belügyminiszter leváltását célzó rendkívüli parlamenti ülés kapcsán kijelentette, szorít Roman Mikulecnek (OĽaNO). A korábbi kormányfő azonban megjegyezte, néha maga sem tudja, mit gondoljon bizonyos rendőrségi bevetésekről.

Matovič néha maga sem tudja, mit gondoljon bizonyos rendőri bevetésekről
Fotó: TASR

„Nincs fontosabb ígéret annál, amelyet 10 évvel ezelőtt tettem az embereknek, miszerint amennyiben hatalomhoz jutunk, szabad kezet adunk a bűnüldöző szerveknek, hogy mindenkire egyformán vonatkozzon a törvény”

– jelentette ki az OĽaNO elnöke, hozzátéve, kormányfőként ezt az ígéretét teljesítette is.

Megjegyezte, a kormánya olyan mértékben szabad kezet adott a bűnüldöző szerveknek, hogy magas beosztású rendőrök, ügyészek és bírók kerültek rács mögé.

Robert Fico kritikájára reagálva azt mondta, aki a leginkább harcol, az fél a legjobban. Mint fogalmazott, megérti, hogy Robert Fico és Peter Pellegrini exkormányfők aggódnak, amikor azt látják, hogy az "embereik" a bizonyítékok nyomása alatt feladják és egymás ellen kezdenek tanúskodni.

„Teljesen logikus, hogy egyszer ez az egész eléri a legfelső szintet” – szúrta oda.

Matovič ugyanakkor elismerte, a Szlovák Titkosszolgálat (SIS) korábbi igazgatója, Vladimír Pčolinský esete kapcsán nem tudja, hogy mit gondoljon a bevetésekről. „Vladimír Pčolinskýval kapcsolatban őszintén mondom, hogy kormányfőként párszor találkoztam vele, és igyekeztem bízni benne“ – mondta, majd megjegyezte, néha olyan érzése van, hogy igazságtalan vádakkal illetik, néha viszont inkább az az érzése, hogy elég bizonyíték van ellene.


(TASR)