Matovič Paraméterrel szembeni ellenséges megnyilvánulása távolról sem minősíthető hülyeségnek...!

Barak László - excl. | 2020. június 2. - 21:18 | Vélemény

Széky János tanult kollégánk idézte itt Hanlon borotváját a minap, amely szerint, sohasem szabad rosszindulatnak tulajdonítani, amit kellőképpen meg lehet magyarázni hülyeséggel.

Matovič Paraméterrel szembeni ellenséges megnyilvánulása távolról sem minősíthető hülyeségnek...!
Fotó: TASR

A definíció elsősorban azokra a halandókra értendő itt, akik azon ujjonganak, hogy persona non grata lett a Paraméter Igor Matovič miniszterelnök úr Trianon-megemlékezésén.

A hülyeség cáfolhatatlan bizonyítéka pedig az, hogy számos minden esetben gondolkodás nélkül, csípőből tüzelő kommentelő ezt a barátságtalan gesztust annak tudta be, hogy Igor Matovič miniszterelnök úr vicces húsvéti Facebook-posztjára reagálva kollégánk, ugyancsak viccesen, kölyöknek merte titulálni a szóban forgó Facebook-posztban szereplő leányzót, Klárikát, Igor Matovič miniszterelnök úr gyermekét...

Nos, kérem szépen, ez úgy hülyeség, ahogy van! Hogy miért, azt a zsigeri alattvalóknak illetve eleve hülyéknek tök fölösleges bizonygatni. Méltatlanok ugyanis a vonatkozó vitára...

Egészen biztos vagyok abban, hogy Igor Matovič miniszterelnök úr, továbbá a sleppjében sertepertélő alattvalók, tanácsadók és spiclik Paraméterrel szembeni ellenséges megnyilvánulása távolról sem minősíthető hülyeségnek. Sokkal rosszabb annál sajnos.

Vegytisztán kimeríti a rosszindulat fogalmát ugyanis. A szabad sajtóval szembeni rosszindulatét nevezetesen!

Amely mostanában egyre többször tetten érhető, főként politikusi berkeben. Különös tekintettel a csúcspopulista (populizmus=népbutítás) példányokra. A cáratyuskát mímelő Putyintól kedve a stupid Trumpon és Bolsonarón át egészen a Közép-Kelet Európában regnáló tökmagjankókig bezárólag.

Egyáltalán nem véletlenül. A legbonyolultabb társadalmi kérdésekre a lehető legegyszerűbb (értsd: hazug, gagyi) válaszokat kínáló népbutítók legkomolyabb ellenségei a sokoldalúan tájékozott, az önálló gondolkodásra, akár kételkedésre, kritikus vélemények megfogalmazására képes emberek.

Mindennek pótolhatatlan segédeszköze csakis és kizárólag a sajtó. Nem a farkcsóváló, seggnyaló csicskasajtójáról van szó, hanem arról a médiáról, ahol a hír szent, a vélemény pedig szabad. Méghozzá a széllel szemben is...!

Ami még ennél is jóval fontosabb, mindez egyáltalán nem a sajtómunkások érdeke, hanem kizárólag a sajtófogyasztóké: az olvasóké, hallgatóké, nézőké! Akkor is, ha akad köztük akárhány, aki ezt az evidenciát ésszel felérni soha nem lesz képes!

Igor Matovič miniszterelnök úr a sleppjében sertepertélő tanácsadókkal, spiclikkel együtt tehát az ellenséges, kirekesztő gesztussal korántsem a Paraméter munkatársait sértette meg, hanem a portál legalább félszázezer napi látogatóját. Köztük a pártucat menthetetlen hülyével...