Matovič a párt vezetője, ezért Heger szerint joga van mindenbe belekotnyeleskedni

2021. május 2. - 08:29 | Belföld

Igor Matovič egykori miniszterelnök és jelenlegi pénzügyminiszter a legerősebb koalíciós párt, az OĽaNO elnöke, ezért joga van mindenhez hozzászólni. Ezt Eduard Heger kormányfő mondta Matovič pénteki Facebook-bejegyzésével kapcsolatban, amiben azt kritizálta, hogy sok fiatal máris kapott időpontot oltásra

Matovič a párt vezetője, ezért Heger szerint joga van mindenbe belekotnyeleskedni
Fotó: TASR

Heger szerint Matovič alá tartozik az OĽaNO minden minisztere, tehát az egészségügyi tárca vezetője, Vladimír Lengvarský is. „A párt elnökének joga van hozzászólni minden ügyhöz, ez pedig politikailag egy kényes kérdés“ – jegyezte meg Heger, aki szerint Matovič csak a véleményét fejtette ki. „Nem látok ebben problémát, csupán azt mondta, amiről mindenki beszél, hogy előnyben kell részesíteni az idősebbeket“ – tette hozzá.

Matovič pénteken a közösségi oldalára kiírta: bízik benne, hogy az egészségügyi minisztérium nem engedi meg magának azt a botrányt, hogy az idősebbek és krónikus betegek előtt akár egyetlen 16-17 éves tinédzsert is beoltsanak Pfizer/BioNTech-, illetve Moderna vakcinával.

„Ez az egészséges gondolkodás és a minisztérium teljes csődje lenne, aminek könyörtelen következményei lennének“ – írta Matovič.

Pénteken késő este aztán az egészségügyi tárca törölte a 16 és 18 év közti fiatalok Pfizerrel való oltásának időpontjait. A felszabaduló helyeket azoknak ítélik oda, akik ugyan később regisztráltak, de elmúltak 60 évesek, illetve krónikus betegeknek. Heger szerint az volt a hiba, hogy a fiatalok időpontot kaptak, nem az, hogy beregisztráltak a váróterembe.


TASR/para