Matovič rájött, hogy Ficónak mire kellett a rendőrségi ügy!

2019. december 6. - 08:39 | Belföld

Az OĽaNO elnöke, Igor Matovič szerint Robert Fico bizonyára tudatában volt annak, hogy bűncselekményt követ el, amikor a rasszista megnyilvánulásért elítélt Milan Mazurek (ĽSNS) szavai mellett kiállt.

Matovič rájött, hogy Ficónak mire kellett a rendőrségi ügy!
Robert Fico (Fotó: TASR)

Igor Matovič szerint Fico tudhatta, hogy majd meggyanúsítják, ami által pedig Marian Kotleba pártjának (ĽSNS) szimpatizánsait próbálta meghódítani.

"Bízom benne, hogy hasonlóan bátrak lesznek további nyomozók és ügyészek, akik a választások után nyomozni fognak olyan bűncselekményekben, amelyekért reálisan börtönbe is kerülhet.

Alojz Hlina KDH-elnök marketinget lát a gyanúsításban, mivel szerinte a NAKA nyugodtan várhatott volna vele a választásokig.

Richard Sulík (SaS) szerint pedig Robert Fico az, aki csak a rosszat, tolvajokat és oligarchákat hozott a politikába, és éppen itt az ideje a választásoknak, ha nem ezért, hanem faji gyalázkodásért folyik ellene eljárás.

Hasonló szellemben nyilatkozott Michal Truban, a PS elnöke is, aki bízik abban, hogy azért is nyomoznak majd Ficóval kapcsolatban, merthogy "lehetővé tette a maffiának és az oligarcháknak, hogy élősködjenek az országon".

Az SaS-ből távozott Jozef Rajtár szerint a legrosszabb, ami most történhet, hogy Ficóból mártírt csinálnak, ami miatt ő újra megnyeri a választást, és Szlovákia még inkább elmerül a szervezett bűnözésben, a rasszizmusban és a közélet vulgaricázójában.

(TASR)