Matovič reagált a kormányellenes tüntetésre: "Nincs miért szégyellenie magát a kormánynak"

2020. november 17. - 18:12 | Belföld

Igor Matovič kormányfő reagált a keddi kormányellenes tüntetésekre, amelyet a Smer-SD, a ĽSNS, az SNS és a futballhuligánok is támogattak.

Matovič reagált a kormányellenes tüntetésre: "Nincs miért szégyellenie magát a kormánynak"
Fotó: TASR

„30 éven át ezen a napon november hőseire emlékeztünk. Az elszántságukra és a bátorságukra. Több százezer emberre, akiket támogattak a tereken, együtt alkották az emberek közösségét, amely békés utat nyitott a szabadság előtt. Ma más emberek uralják a tereket. Évekig teljesen ellopták tőlük november üzenetét..., de épp ellenkezőleg, az üzenetével szöges ellentétben az értékeit megsemmisítették“ – írta a közösségi oldalán a kormányfő.

„Az egyik szándékosan a legrosszabb szicíliai módszereket alkalmazó nyitrai maffia kezébe adta a rendőrség elit alakulatainak vezetését“ – írta a Smer-SD elnökére, Robert Ficóra utalva, majd hozzátette, tették mindezt azért, hogy biztosítsák a biztonságukat és az uralmukat az állami vagyon felett, Ján Kuciak és Martina Kušnírová viszont az életével fizetett.

„A többiek ma úgy gondolják, hogy a szabadság abszolút, és ha az állam indokolt erőfeszítéseket tesz az idősek és a betegek egészségének és életének védelme érdekében a járványidőszakban, akkor azt mondják, hogy az már az alkotmányos jogaikba való beavatkozás” – folytatta.

Matovič hangsúlyozta, kormányának nincs miért szégyellenie magát, mert pontosan azt teszik, amit az embereknek ígértek a választások előtt – a legalsóbb szintektől kezdve „megtisztítják“ Szlovákiát a maffiától. „Hogy félnek ettől? Természetes, mert tudják, hogy meg vannak számlálva a szabadon töltött napjaik“ – írta, majd hozzátette, ezzel nem állítják meg a kormányt abban, hogy „megtisztítsák Szlovákiát, és beteljesítsék november valódi üzenetét".

„A mai nap nem a november temetése. Csak egy ébresztő. Ébresztő, hogy jobban tudatosítsuk, az értékeit állandóan védenünk kell és el kell magyaráznunk a gyerekeinknek. Hogy megértsék, a szabadság felelősség nélkül csak a szabadság illúziója. Hogy megértsék, a szabadság felelősség nélkül anarchiához vezet“ – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikk:
Kormányellenes tüntetés: több ezren gyűltek össze a fővárosban, egyre kiélezettebb a helyzet

(parameter)