Matovič: Šufliarsky és Kočner 430 sms-t váltott egymással

Az OĽaNO elnöke, Igor Matovič csütörtökre sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen a Marián Kočner és Peter Šufliarsky főügyészhelyettes között zajló kommunikációról beszélt.

Matovič: Šufliarsky és Kočner 430 sms-t váltott egymással
Fotó: TASR

Matovič kételkedik Šufliarsky állításában, aki az újságírók előtt azt mondta: nem volt benne biztos, hogy valóban Kočnerrel kommunikál-e. Az OĽaNO elnöke rámutatott, hogy Šufliarsky és Kočner fél év alatt 430 sms-t váltott egymással.

Matovič nem fedte fel az üzenetek tartalmát – elmondása szerint a kommunikációt legkésőbb Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkossági ügyének lezárásáig nyilvánosságra hozzák.

Az OĽaNO elnöke továbbá egyértelmű felszólítást adott Jaromír Čižnár főügyésznek. „Čižnár úr, holnap 10:20-ig még megőrizheti a Főügyészség az ilyen-olyan komolyságát. Addig az időpontig van ideje a kártevőt karantéba küldeni és elindítani a vizsgálatot. Fordult a kocka, itt az ideje csomagolni“ – jelentette ki Matovič.

Matovič egy részletet nyilvánosságra hozott Kočner és Šufliarsky üzenetváltásából.
 

Šufliarsky: Ok. Átgondolom és jelzek majd. A választásokat hogyan gondolod?

Kočner: Tovább tart elmagyarázni, személyesen elmondom.

Šufliarsky: Van egy olyan érzésem, hogy annyi infóval halmozol majd el, hogy a fejem is megfájdul...

Kočner: Nem fog. Nem széfet akarok feltörni. Csak azon akarok elfilozofálni, hogy a jövőben hogyan tüntessük el a kiábrándultság, a csalódottság és a tétlenség érzését...

Šufliarsky: Megkönnyebbültem...

Kočner: Az egyik ügyedben már voltak ilyen érzéseim. Máig bánom, hogy nem hallgattam rád jobban... A saját bőrömön kellett megtapasztalnom, hogy Neked volt igazad.

Kočner: Emlékszel még a hosszú beszélgetésünkre (kb. 2 óra) az autóban?  


aktuality.sk/para