Matovič szeretné, ha Kočner "majmocskája" dalolni kezdene

2020. június 15. - 11:53 | Belföld

Ahogy arról beszámoltunk, vallomást akar tenni az igazságügy korábbi államtitkára, akit aztán hétfő reggel símaszkos rendőrök a NAKA nyitrai központjába vittek. A kormányfő örül a fejleményeknek, szeretné, ha Monika Jankovská "dalolni" kezdene.

Matovič szeretné, ha Kočner "majmocskája" dalolni kezdene
Fotó: tasr

Monika Jankovská a legjobban tenné, ha bevallaná az egészet és rávilagítana, hogyan is működött ez az rendszer - így nyilatkozott Igor Matovič azzal az értesüléssel kapcsolatban, hogy a "majmocskás" exállamtitkár hétfőn vallomást szeretne tenni.

"Várjuk meg, hogy tényleg dalra fakad-e és ha igen, akkor mindannyian örülni fogunk és reméljük, nem hamisan fog énekelni" - tette hozzá a kormányfő.

Jankovská korábban intenzív telefonos kapcsolatban állhatott Marian Kočnerrel, akit Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével gyanúsítanak. Kočner az SMS-eiben gyakran csak majmocskának nevezte az államtitkárt.

Jankovská a rendőrségen bizonyára szól majd a Kočnerral folytatott üzenetváltásairól, meg arról, hogy a maffialistás nagyvállalkozó javára hogyan avatkozott be az úgynevezett markízás váltók bírósági ügyébe, aminek a hátterében összesen 69 millió euró értékű hamis értékpapír szerepel. Mint ismeretes, Zuzana Maruniaková bírót is azzal gyanúsítják, hogy Jankovská hatására Kočner javára döntött a váltóhamisítási ügyben.

TASR/para