Matovič szerint az eddigi próbateszteléssel elégedettek lehetünk

2020. október 25. - 15:51 | Belföld

Az Árván és Bártfán zajló próbatesztelés eddigi eredménye meghaladja az elvárásokat, nyilatkozta Igor Matovič miniszterelnök a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában.

Matovič szerint az eddigi próbateszteléssel elégedettek lehetünk
TASR

Hozzátette, nemcsak az államnak van ebben az egészben nagy szerepe, hanem sok segítő kéznek kell köszönetet mondani. Így például a polgármesterek munkáját is méltatta.

„Mindannyian számítottunk valamire, s mindannyian valami sokkal rosszabbat vártunk. Mégis mindannyian elégedettek lehetünk“

– mondta.

A próbatesztelés során minden problémát ki tudnak szűrni – tette hozzá –, így a két héttel későbbre tervezett tömeges tesztelést megfelelően elő tudják majd készíteni.

Bár az antigén tesztek csak azokat az embereket szűrik ki, akik fertőző stádiumban vannak, a miniszterelnök továbbra is támogatja azok használatát.

Rámutatott, hogy a két napos tesztelés során az árvai és a bardejovi járásban eddig mintegy 4500 ilyen hordozót észleltek.

„Úgy gondolom, estére elérhetjük a 6000 azonosított hordozót, akiket más, normális módon nem tudnánk kiszűrni“ – tette hozzá.

Az antigén tesztek megvásárlásra terén megjegyezte, az Állami Tartalékalap igazgatósága az SaS kezében van, hiszen azt az ő jelöltjük irányítja. Matovič hozzáfűzte, éppen ezért nem is lenne lehetősége saját bizniszt folytatni. Majd aláhúzta, szerinte az állam jó áron vásárolta meg a teszteket.

A kérdésre, hogy lesz-e teljes lockdown azt felelte, hogy ez mindannyiunktól, mindenki viselkedésétől függ.

(sme.sk)