Matovič szerint azokat a minisztereket kellene leváltani, akik enyhítést követeltek

2021. február 23. - 09:48 | Belföld

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő kiáll Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter mellett.

Matovič szerint azokat a minisztereket kellene leváltani, akik enyhítést követeltek
Fotó: TASR

Úgy gondolja, inkább azokat a minisztereket kellene leváltani, akik az üzletek és éttermek megnyitását követelték, blokkolták az antigén tesztek vásárlását és megakadályozták a szigorúbb lockdown bevezetését.

Hozzátette: Krajčí a szigorúbb járványügyi óvintézkedések híve. „Ő volt az, aki igyekezett a többi miniszter lelkére beszélni. Azon a bizonyos kormányülésen azonban olyan személyek is jelen voltak, akik azt mondták, nem, az éttermeket és az üzleteket meg kell nyitnunk” – jegyezte meg Matovič a hétfői sajtótájékoztatóján.

Múlt héten a Smer három korábbi egészségügyi minisztere szólította fel lemondásra Marek Krajčít, ő azonban a szóvivőjén keresztül azt üzente, hogy a járvány kezelésében biztosan nem segítenek a meggondolatlan személycserék.

"Az egészségügyi ellátás szlovákiai elérhetőségének biztosítása, lélegeztetőgépek vásárlása belátható időn belül, a mobil tesztpontok menedzselése országszerte, a kórházak koordinálása és kapacitásaik beállítása olyan módon, hogy a más diagnózissal rendelkezők egészségügyi ellátása is biztosítva legyen, továbbá egyéb feladatok mind a miniszter napirendjéhez tartoznak, ideértve a járványügyi bizottság tanácskozásait vagy a kormány döntéseit az előírások meghatározásáról" - sorolta fel Krajčí feladatait a szóvivője.


(TASR/para)