Matovič szerint Cigániková a Penta "kemény lobbistája"

2020. november 11. - 17:45 | Belföld

Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke a Penta pénzügyi csoport „kemény lobbistája”, jelentette ki szerdán Igor Matovič (OĽANO) kormányfő, hozzátéve: a bizottság élén szó szerint csak megtűrik őt

Matovič szerint Cigániková a Penta "kemény lobbistája"
Fotó: TASR

A miniszterelnök szerint a képviselőnő minden egyes kijelentése a Penta, a Pentát vezető Jaroslav Haščák és a magán egészségbiztosítók javát szolgálja. Elismételte: Bittó Cigánikovát nem tekinti koalíciós képviselőnek.

Matovič szerint az SaS képviselőjének magatartása nem nevezhető lojálisnak. Bittó Cigániková szemére vetette azt is, hogy el akarja lehetetleníteni Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter működését. Hozzátette: a jelenlegi rendszert azért védelmezi, mert így felel meg Jaroslav Haščáknak. „Sajnálom, hogy a koalíciónak ilyen képviselője van” – mondta Matovič, aki szerint minden képviselőnek a közérdeket kellene szolgálnia. Állítása szerint az utófinanszírozás kérdéséről a koalíciós tanács október 5-ei ülésén tárgyaltak.

Bittó Cigániková, aki szerdán bírálta az állami Általános Egészségbiztosító utófinanszírozását, a közösségi hálón úgy reagált, hogy Matovičot miniszterelnöknek tartja, még ha néha nem is viselkedik úgy.


(TASR)